Δήμος Εορδαίας: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

1 Μαρτίου 2021
10:31
Κανένα σχόλιο

 

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τιμούμε τη γυναίκα, τιμούμε την μάνα, τη σύζυγο, την εργαζόμενη που προσέφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση τους από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους .

Είναι δίδαγμα, προς αυτήν αλλά και τις επόμενες γενιές, το οποίο μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα όπως η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών για την εργαζόμενη μητέρα, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η σωματική και ψυχολογική βία που υφίστανται στους χώρους εργασίας, εξακολουθούν να ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Ο Δήμος Εορδαίας  στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία έχει τοποθετήσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες, τη στήριξη γυναικών που είναι κοινωνικά ευάλωτες, όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, τις πολύτεκνες, τις άνεργες και αυτές που είναι θύματα βίαιων συμπεριφορών.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη γυναικεία παρουσία σε όλες τις δράσεις και ενισχύουμε το ρόλο τους στην τοπική κοινωνία, προβάλλοντας και προωθώντας την όποια πρωτοβουλία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέσα από ένα σχεδιασμό, που σύντομα θα κοινοποιηθεί, προγραμματίζουμε δράσεις και δομές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών στον τόπο μας

Ας μην ξεχνάμε ότι η αγάπη, η ευτυχία, η καλοσύνη, η αξιοπρέπεια, η φιλία και η παιδεία είναι γένους θηλυκού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.