Με έμμεσες μισθολογικές αυξήσεις κι επιδόματα η νέα σύμβαση εργασίας ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ

8 Μαρτίου 2021
11:38

Μέχρι τέλος του Μαρτίου αναμένεται να έχει κλειδώσει η συλλογική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ.

Κάποιοι μάλιστα, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, υποστηρίζουν πως η υπογραφή του πλαισίου δεν αποκλείεται και στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα σύμβαση θα είναι τριετούς διάρκειας και οι εργαζόμενοι στον όμιλο της δημόσιας εταιρίας αναμένεται δουν αύξηση στους μισθούς τους μέσα από έμμεσες παροχές και επιδόματα.

Πιο συγκεκριμένα το περιβόητο τροφείο που είχε μειωθεί από την προηγούμενη διοίκηση στα 4 ευρώ ημερησίως τώρα ανεβαίνει ξανά, στα επίπεδα των 6 ευρώ. Όσο δηλαδή είχε θεσπιστεί για πρώτη φορά. Το τροφείο, να υπενθυμίσουμε ότι αφορά σε επίδομα ημερήσιας σίτισης στους χώρους εργασίας.

Μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι εργαζόμενοι που δικαιούνται τα ειδικά επιδόματα. Αυτά είχαν «παγώσει» το 2012. Η καταβολή τους αποδεσμεύτηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και η επιχείρηση θα τους τα πληρώσει αναδρομικά σε τρεις δόσεις.

Μικρές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι αυξήσεις που παίρνουν εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μια και η συγκεκριμένη κατηγορία των εργαζομένων κλήθηκε πολλές φορές στη διάρκεια σοβαρών βλαβών στο δίκτυο διανομής να εργαστούν υπό αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Πηγές αναφέρουν ότι στη διαδικασία συμφωνίας για τη θέσπιση επιδομάτων έχουν μπει η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ και για τους διοικητικούς υπαλλήλους της εταιρίας.

energypress.gr

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.