Η ηρωίδα γυναίκα της Πίνδου – H αφήγηση – μαρτυρία μίας 97χρονης ηλικιωμένης από την Πίνδο που κουβαλούσε πολεμοφόδια, φαγώσιμα και τραυματίες από το πεδίο της μάχης προς το χωριό Πεντάλοφος Κοζάνης.

8 Μαρτίου 2021
20:41

 

Καθηλώνει η αφήγηση – μαρτυρία μίας 97χρονης ηλικιωμένης από την Πίνδο που κουβαλούσε πολεμοφόδια, φαγώσιμα και τραυματίες από το πεδίο της μάχης προς το χωριό Πεντάλοφος Κοζάνης.

 

5 σχόλια

  • Άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο.
    Γυναίκες ηρωίδες.
    Γενιές που δεν θα ξανάρθουν… Δυστυχώς είμαστε πλέον παμφτωχοι ήθους και αξιών.

    • Συμφωνώ απόλυτα! Γυναίκα ηρωίδα, αγνή με ήθος, συμβολίζει τη γνήσια Ελλάδα, αλλά δυστυχώς χάθηκαν οι αξίες…και το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε!

    • Ενώ καυτηριάζεται τον μηδενισμό τον αναπαράγεται.
      Ειλικρινά πιστεύεται, ότι ο πατριωτισμός ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία, τελείωσαν στην προηγούμενη γενιά;
      Ειλικρινά πιστεύεται, ότι όταν αυτή η ηρωίδα ξυπόλητη κουβαλούσε τραυματίες και πυρομαχικά, την ίδια στιγμή άλλοι δεν κοιτούσαν την πάρτη, τους λουφάροντας στο «Φρουραρχείο Αθηνών», πλιατσικολογώντας, και πλουτίζοντας μέσα στην αναμπουμπούλα (Η κρίση σαν ευκαιρία το λένε η σημερινοί), και το χειρότερο συνεργαζόμενοι με τον εχθρό;
      Ειλικρινά πιστεύεται ότι σε αντίστοιχα τραγικά γεγονότα δεν θα επαναληφθούν ηρωικές πράξεις;
      Αν κρίνεται εξ ιδίων δικαίωμα σας, αλλά να μην έρθουν τέτοιες ήμερες, εάν έρθουν δυστυχώς για εσάς θα διαψευστείτε.

      • Προς το παρόν μάθε να διακρίνεις τον ενικό από τον πληθυντικο, την ενεργητική από την παθητική και τα ε από τα αι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.