Με συγκέντρωση και πορεία φοιτητές της Κοζάνης απαίτησαν, έπειτα από αποφάσεις των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και των Μηχανολόγων Μηχανικών, σήμερα 10/3 ημέρα που κλείνουμε έναν χρόνο από το κλείσιμο των χώρων εκπαίδευσης, να παρθούν μέτρα για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολές τους. Δυναμικό παρών, με το πανό τους, έδωσαν και οι μαθητές της πόλης.

Στην πορεία βροντοφώναξαν «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές», «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» κ.α.

Στο τέλος της πορείας, θέλοντας να διακωμωδήσουν την κατάσταση και να δώσουν απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, «έσβησαν» κεράκια στην τούρτα του ενός χρόνου κλειστές σχολές.

Κινητοποίηση, επίσης, πραγματοποίησε η επιτροπή φοιτητών της Πτολεμαΐδας στην πλατεία της πόλης. Μετά την κινητοποίηση τους, οι φοιτητές πραγματοποίησαν σύσκεψη της επιτροπής φοιτητών της πόλης όπου συζήτησαν την συνέχεια των δράσεών τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ