Σισάνι Βοΐου: Zητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμμερισθούν την ομόθυμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και να εκφράσουν με την ψήφο τους την άρνησή τους στην υλοποίηση “Μικρού Υδροηλεκτρικού” της εταιρείας (HYDROCESAR IKE ) στο ποτάμι του χωριού

17 Μαρτίου 2021
12:03

Τοπική Κοινότητα Σισανίου
Σισάνι 16/3/2021
Προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Μετά το θέμα που προεκυψε σχετικά με την κατασκευή “Μικρού Υδροηλεκτρικού” της εταιρείας ( HYDROCESAR IKE ) στο ποτάμι του χωριού μας «Μύριχος» , και αφού προηγήθηκε εξαντλητική συζήτηση μεταξύ των φορέων και των κατοίκων του χωριού μας και λαμβάνοντας υπόψη την καθολική αντίδραση των κατοίκων στο εν λόγω εγχείρημα του ιδιώτη, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών φορέων( Τοπική Κοινότητα, ΤΟΕΒ, Συνεταιρισμός και Πολιτιστικός Σύλλογος) να σας εκφράσουμε την κάθετη άρνηση μας στην εν λόγω επένδυση. Η καθολική διαφωνία τοπικών φορέων και κατοίκων του χωριού έγκειται στο γεγονός ότι η εν λόγω επένδυση εγκυμονεί πολύ πιθανά, κίνδυνο στην διαδικασία υλοποίησης της δρομολογούμενης κατασκευής του υδροστροβίλου στο φράγμα Σισανίου. Επιπλέον η επένδυση θα επιφέρει πέραν των περιβαλλοντικών καταστροφών (στερεύοντας ουσιαστικά για χιλιόμετρα την ροή του ποταμού) και άλλες επιπτώσεις στην δρομολογούμενη αξιοποίηση του ποταμού για την επαναλειτουργία των υδροστροβίλων, νερόμυλων και μπατανιών που λειτουργούσαν και αποτελούσαν βασική δραστηριότητα των κατοίκων του χωριού στο παρελθόν. Ήδη υπάρχει σχετική μελέτη στην οποία προβλέπεται η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στην περιοχή. Τέλος το Χωριό αντιδρά σύσσωμο στην εκπόνηση της εν λόγω επένδυσης διότι θα στερήσει τη δυνατότητα της μελλοντικής αξιοποίησης του νερού.
Κύριε Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι σας παρακαλούμε να συμμεριστείτε την ομόθυμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας μας και να εκφράσετε με την ψήφο σας την άρνηση σας στην υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης. Πιστεύουμε ότι θα εισακουστούμε από το σεβαστό συμβούλιο σας και θα δεν χρειαστεί οποιοσδήποτε άλλος τρόπος ώστε να εκφράσει η τοπική κοινωνία την απόλυτα ανυποχώρητη αντίδραση της!
Με εκτίμηση
Οι Πρόεδροι: Τοπικής Κοινότητας, ΤΟΕΒ, Συνεταιρισμού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σισανίου

Ένα σχόλιο

  • Εξηγήστε το και σε άλλους πρόθυμους που δεν γνωρίζουν τα συμφέροντα τους αλλά υπηρετούν σκοπιμότητες
    Μπράβο σας
    Άξιοι κάτοικοι του Σισανίου αγώνας για να μην περάσει η πολιτική της Περιφέρειας
    Πάντα υπάρχουν λύσεις
    Τα γνωστά κέντρα αποφάσεων θα ηττηθούν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.