Δεν ανησυχεί η Περιφερειακή Αρχή για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

18 Μαρτίου 2021
15:04

Απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής και στο οποίο αναγραφόταν πως «οριστικά εκτός λίστας των προς χρηματοδότηση έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης μένει ο αγωγός για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία» έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζοντας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως ανέφερε «δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για τα έργα στην Περιφέρεια μας καθώς και τα δίκτυα στην Καστοριά έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και το δίκτυο για την επέκταση στη Φλώρινα από τομεακό πρόγραμμα. Αναφορικά με το νέο έργο για την κάλυψη των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου με μονάδα κάυσης αερίου που θα κάνει η ΔΕΗ, επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς ο αγωγός θα χρηματοδοτηθεί από πόρους που θα εξασφαλίσεη η ΔΕΣΦΑ» .

Ο κ. Κασαπίδης σημείωσε πως ηταν γνωστό πως μετά το 2021 πως δεν θα χρηματοδοτούνταν δίκτυα ορυκτών καυσίμων από ευρωπαικούς πόρους παρά μόνο για υποκατάσταση δικτύων λιγνίτη. «Στην προκειμένη περίπτωση η μόνο δυσκολία που καλείται να ξεπεράσει η ΔΕΣΦΑ είναι του αγωγού από την Ημαθία έως τη Δυτική Μακεδονία και θα χρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους, για τους οποίους όμως δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την εξεύρεση τους από τη ΔΕΣΦΑ. Οι πόροι θα βρεθούν έστω και με ίδια κεφάλαια».

xronos-kozanis.gr

6 σχόλια

  • Δηλαδή ρε Κασαπίδη, ξέρμαμε ότι δε μπαίνει, αλλά είπαμε ρίξε μια αίτηση μπας και τους ξεγελάσουμε;
    Ή το έργο εμφανίστηκε χωρίς αίτηση από κανέναν;
    Τι να σκεφτεί κανείς αν δεν είναι “κατσικάκι” να τρέφεται με τρυφερό χορτάρι & σανό;

    • Τα δίκτυα προκύπτουν σε συνάρτηση με την πληθυσμιακή πυκνότητα.
      Όπως καταλαβαίνεις για Σέρβια και Βελβεντό ακόμη και μαζί δύσκολα θα “βγαίνει” η τεχνικοοικονομικα η επένδυση

    • Και η Σιάτιστα δεν διεκδικεί δίκτυο φυσικού αερίου; Αλλά ποιος νοιάζεται απο την Περιφέρεια; Πάει η τετραετία Γιώργο. Θα μείνεις στην ιστορία σαν ο πιο άπραγος Περιφερειάρχης. Μόνο σχέδια και εξαγγελίες είστε όλοι εκεί.

  • Και να αρχίσει να ανησυχεί τι θα αλλάξει. Γραμμένους κανονικά τους έχουν στην Αθήνα και αυτούς και όλους τους υπόλοιπους (βουλευτές, δημάρχους).

  • Γιατί να ανησυχεί; Οι βολεμενοι δεν ανησυχούν ποτέ. Άλλωστε ο Γιώργης του….15 χρόνια ψηφίζω παρών και απουσιάζω απ’τα σημαντικά προβλήματα του τόπου
    Πέρσι μας έδωσε την “σοφή” συμβουλή να φυτέψουμε κηπακους και να βάλουμε κότες στις αυλές αυτό τα λέει όλα.
    Τίμιο το καλό παιδί των νουΔΟΥΛΩΝ ε; Δε μπορείτε να πείτε , μας προστατεύει και πονάει πολύ για τον τόπο.
    Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

    Περαστικά στα γιδοτρολ που τον πίστεψαν και εξακολουθούν να τρώνε κουτοχορτο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.