ΕΒΕ Φλώρινας: “Πιστοποίηση της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης ως ιδιότυπο προϊόν”

19 Μαρτίου 2021
09:49
Κανένα σχόλιο

Τα ιδιότυπα παραδοσιακά προϊόντα και συγκεκριμένα η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, αποτέλεσε το αντικείμενο διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Σχολής Γεωπονίας Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, “το Επιμελητήριο Φλώρινας ζήτησε την στήριξη και την συνεργασία του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με σκοπό την ανάδειξη της πιπεριάς Φλωρίνης, την ανάγκη πιστοποίησης της ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα δοθεί προστιθέμενη αξία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου”.

Σύμφωνα με τον κ. Σαπαλιδη “τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη τηλεδιάσκεψη, αυτή την φορά παρών θα είναι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην μεταποίηση πιπεριάς, ώστε να προετοιμαστεί η πρόταση για την κατοχύρωση της πιπεριάς Φλωρίνης”.

 

 

“Θεωρούμε υποχρέωση – σημειώνει – να ευχαριστήσουμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Θεοδουλιδη, την κοσμήτορα του γεωπονικού Πανεπιστημίου κα. Μελφου και το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, τιμώντας έτσι και οι δύο πλευρές το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα. Συνεργασίες σαν και αυτές που έχουν στόχο την δικτύωση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την επιχειρηματική φέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο εκπρόσωπος της εταιρείας EURICON κ. Σιομαδης, καθώς και καθηγητές του πανεπιστημίου.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.