Επιστολή της εκπαιδευτικού Μαρίας Σπυρίδου με αποδέκτη τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων Νίκο Μπουκουβάλα

20 Μαρτίου 2021
15:38

Κ. Νίκο Μπουκουβάλα , πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων

Κύριε Μπουκουβάλα,

Ύψιστη αρχή της Δημοκρατίας είναι η άσκηση της πολιτικής Στοιχεία της Δημοκρατίας είναι η ελεύθερη έκφραση καθώς και η ελευθερία του τύπου . Συνταγματικά κατοχυρωμένα  δικαιώματα. Στοιχείο της Αστικής Δημοκρατίας είναι η Αστική Ηθική Είναι αυτό που λέμε , <<Πολιτικός Πολιτισμός >>. Ο πολιτικός πολιτισμός προϋποθέτει Πολιτικό ήθος.Το προσωπικό, το ατομικό σας ήθος ουδόλως μας αφορά  Αυτό αφορά τους οικείους σας , συγγενείς και φίλους. Το πολιτικό σας όμως ήθος αφορά όλους τους δημότες του Δήμου Σερβίων και μάλιστα έναν-έναν ξεχωριστά. Η κριτική των πολιτών-δημοτών είναι ένα από τα πλέον υγιή δημοκρατικά στοιχεία Αυτό άλλωστε απαιτεί και η Δημοκρατία . Αστική και μη. Το να μην δέχεστε την κριτική των δημοτών – πολιτών , θεωρείτε ότι δηλοί πολιτικό ήθος:

Το να γίνεται θέμα η κριτική των δημοτών-πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν μάλιστα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι αρκούντως σοβαρά – θεωρείτε ότι δηλοί πολιτικό ήθος:
Το να μιλάτε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όσους έχουν αντίθετη άποψη , θεωρείτε ότι δηλοί πολιτικό ήθος:
Η προσπάθειά σας να μη ν αφήνετε όσο θα έπρεπε να ακούγεται η φωνή της Αντιπολίτευσης , θεωρείτε ότι δηλοί πολιτικό ήθος:

Κύριε πρόεδρε, αν η άποψη της αντιπολίτευσης δεν έχει βαρύτητα , γιατί δεν την αφήνετε να ακουστεί! . Κέρδος θα έχετε Το να δίνετε τόση σημασία σε στερεότυπες εκφράσεις , τις οποίες ο λαός μας κατά κόρον χρησιμοποιεί , χωρίς να τις εννοεί βέβαια , όπως: θα σας πάρουνε μ τις πέτρες κ.λ.π θεωρείτε ότι δηλοί πολιτικό ήθος και πολιτικό σθένος:

Τέλος , για να μην σας κουράζω , να σας πω ότι αφορμή για όσα σας αναφέρω είναι η αναφορά του ονόματός μου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , διότι ετόλμησα να κάνω λάϊκ σε επώνυμη ανάρτηση , όπως κάνω και σε πολλές βέβαια και με την απορία αν είμαι συγγενής της κ. Σπυρίδου Ναι έμαι Η κ. Ρίτσα Σπυρίδου είναι πρώτη μου εξαδέλφη και αυτό είναι στα συν της ζωής μου. Το ότι όμως έχω συγγένεια με την κ. Σπυρίδου ούτε με ενοχοποιεί , αλλά και ούτε μου απαγορεύει να να εκφράζομαι Ποτέ στην ζωή μου δεν επέτρεψα κανένός είδους φίμωτρο.

Υ.Γ Δεν σας γνωρίζω προσωπικά , αλλά πιστεύω ότι είσθε άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής και οξύνους . άρα διαθέτετε τα φίλτρα για λεπτές διεργασίες του νου. Σκύψτε θετικά στην κριτική , βάλτε την στα φίλτρα σας . Σίγουρα κάτι καλό θα βγει. Και τέλος επειδή κανείς δεν αμφισβητεί την πρόθεση και την διάθεση της Δημοτικής Αρχής για το ό,τι καλύτερο του τόπου μας, κρίνουμε. Την αγωνία μας εκφράζουμε για την προκοπή αυτής της περιοχής με τις τόσες δυνατότητες αξιοποίησής της.

Με εκτίμηση
Μαρία Σπυρίδου
Πρώτη εξαδέλφη της Ρίτσας Σπυρίδου και μέλος επίσης του ΑΝΤΙΧΥΤΑΜ και φανατικά αντιλαϊκίζουσα>>

6 σχόλια

  • Δηλαδή από την αντιπολιτευτική της εξαδέλφη σας είστε ικανοποιημένη.
    Συμφωνείτε με το “ουρά” και με τόσα άλλα παρόμοια, εκφράζουν δηλαδή πολιτισμό

  • Όποιος δει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων σε τηλεδιάσκεψη θα μείνει κατάπληκτος απ’ τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος διακόπτει συνεχώς τους ομιλητές, με εριστικό και προκλητικό τρόπο. Καμιά σχέση με διεύθυνση συζήτησης, καμιά σχέση με δημοκρατική λειτουργία, καμιά σχέση με προσπάθεια συναίνεσης. Αυτός είναι και κανένας άλλος, επειδή αυτός ελέγχει τα μικρόφωνα. Ντροπή! Χρέος του Ελευθερίου να βρει άμεσα κάποιον άλλο για να διευθύνει τη συζήτηση.

    • Μα ο Ελευθερίου είπε ότι έχει την πλήρη έγκριση και εμπιστοσύνη του. Πιστεύει κανείς ότι ο πρόεδρος δεν έχει το οκ;

  • Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης ο πρόεδρος του συμβουλίου επί τέσσερις ώρες ασχολιόταν, σχολίαζε, ειρωνευοταν ένα τοπικό blog και μια ομαδα του Facebook που είναι εναντια στην κατασκευή χυτά αμιάντου στο Ζιδανι στο χώρο των μαβε (εκεί δεν κατάλαβα καν για ποιο λόγο σχολίαζε αρνητικα . Ο πρόεδρος είναι υπέρ του χυτά αμιάντου στο Ζιδανι; ποιος είναι υπέρ; Πως μπορεί κάποιος να είναι υπέρ; Τότε γιατί ψήφισε όχι;) Ένα τελείως προσωπικό του “κόλλημα” με το blog . Ουδείς άλλος ασχολιόταν. Έλεγε για ένα σχόλιο που ποτέ δεν διάβασε, και ζητούσε όλοι να το καταδικάσουν το σχόλιο και το τοπικό blog! Ένα σχόλιο τελικά που κανείς δεν ήξερε!
    Επί 4 ώρες το συμβούλιο ΔΕΝ συζητούσε τα θέματα αλλά άκουγε τον πρόεδρο του ΔΣ να ειρωνεύεται διάφορους ανθρώπους επώνυμα και να φτάνει στο σημείο να λέει ποιος έκανε like σε ποιες αναρτήσεις στο facebook!!!!!!! Μιλάμε για τον απόλυτο εκφυλισμο του κορυφαίου οργάνου του δήμου από τον ίδιο τον πρόεδρο του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.