Κοζάνη: To πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

23 Μαρτίου 2021
11:50

Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την Πέμπτη 25 Μαρτίου, την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, τέλεση δοξολογιών οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην πόλη της Κοζάνης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α. Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

1) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

2) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

3) 08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

4) 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου – Ομιλία από τον κ. Γεώργιο Καρακάση, Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

5) 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

6) Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

  • Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας
  • Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  • Εκπρόσωπο Βουλευτών Π.Ε. Κοζάνης
  • Διοικητή 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας
  • Δήμαρχο Κοζάνης
  • Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας
  • Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας

 

7) Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

2 σχόλια

  • Μητσοτάκης : 29.09.2020: Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια Επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση!!!
    Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου 2020: κόβει χιλιετίες από την εθνική ιστορία μας. Είπε: «Πριν από 200 χρόνια οι Ελληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι και από υπήκοοι πολίτες. Συγκρότησαν έθνος».
    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κακώς αναγνωρίζουμε ως προγόνους μας τον Ομηρο, τον Αχιλλέα, τον Οδυσσέα, τον Κέκροπα, τον Περικλή και όλους τους αρχαίους !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.