Δράση της Κοινότητας Πετρανών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική επέτειο του 1821 (Βίντεο & Φωτογραφίες)

24 Μαρτίου 2021
19:49

Αύριο, 25η Μαρτίου, το Έθνος μας συμπληρώνει 200 χρόνια από την ημέρα που ευσυνείδητα έπιασε τα όπλα και επαναστάτησε για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Μέσα από ασύλληπτες θυσίες, μία για αιώνες υποδουλωμένη φυλή, κατάφερε να κάνει τα κεφάλια των ισχυρών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία να γυρίσουν με σεβασμό και αναγνώριση προς τη Βαλκανική χερσόνησο, να συνδράμουν στον αγώνα και τέλος να αναγνωρίσουν το Ελληνικό κράτος.

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη λαχτάρα των Ελλήνων για την ελευθερία, η οποία μπροστά στη δυσκολία, τους μονιάζει ως έθνος ομοούσιο, γράφοντας: «είναι αδύνατες οι θέσες κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός όπου μας προστατεύει. Κι αν είμαστε ολίγοι, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν».

Η αυριανή εθνική εορτή, αποτελεί ορόσημο για τη βαριά ιστορία της Ελλάδας και ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι τα χώματα αυτά τα πατάνε άνθρωποι ελεύθεροι. Η ημέρα αυτή, ας γίνει φάρος ελπίδας προς όλους τους Έλληνες τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και ας θυμίζει ότι το μικρό αυτό πάνω στο χάρτη κράτος, τα έβαλε με αυτοκρατορίες, πολέμησε τους ισχυρότερους κατακτητές, επιβίωσε από εμφύλιο σπαραγμό και γενοκτονίες και όμως παρέμεινε όρθιο και υπερήφανο. «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», είπε ο Ελύτης, επαληθεύοντας την Ιστορία.

Τέλος, θα θέλαμε να δείξουμε τη στήριξη μας και να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, στους ¨Τυροκομικά προϊόντα Στημονιάρης¨ και ¨Κρεοπωλείο τα Δίδυμα¨, καθώς και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι με κάθε τρόπο στηρίζουν και βοηθούν τα Πετρανά.

 

 

3 σχόλια

  • Μπράβο σε όλους όσοι έβαλαν λίγο από τον χρόνο τους για να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, ώστε να τιμήσουμε έστω στο ελάχιστο τους τόσους αγώνες των θησιαζόμενων προγόνων μας.

  • Όλα καλά και όλα ωραία,σε τέτοιες αναρτήσεις όμως,τόσο σημαντικής ημέρας,δεν ευχαριστείς τους χορηγους.Απο τη μια ο Ελύτης και στον επίλογο οι χορηγοί.Ατοπημα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.