Η Παρέμβαση τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με την έκδοση «1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821»

25 Μαρτίου 2021
13:11

 

 

Η Παρέμβαση τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με την έκδοση «1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821».

Το 2021 είναι μια μοναδική χρονιά για τη χώρα. Η επέτειος αυτή μας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας για τα διακόσια χρόνια του εθνικού μας βίου. Η επέτειος δύο αιώνων ενώνει το παρελθόν με το παρόν σε μία διαδρομή που οδηγεί στο αύριο, συμβάλλοντας στην τοπική και την εθνική μας αυτογνωσία.

Στην έκδοση γράφουν οι: Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Π.Δ.Μ.-Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Π.Δ.Μ., Θανάσης Καλλιανιώτης, Εκπαιδευτικός – Ιστορικός, Νίκος Μπουκουβάλας, Χημικός, Τάσος Χαρέλας, Φιλόλογος, Μάριος Μώρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Άννα Μαμάτσιου, Φιλόλογος, Β.Π.Καραγιάννης, Συγγραφέας – Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση. Επιμέλεια έκδοσης: Δήμητρα Καραγιάννη. Συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έργα ζωγραφικής: Κώστας Ντιός, Γιώργος Κόλλας. Εξώφυλλο: Κολάζ από πίνακα με τίτλο «Κοζανίτικη Γραμματεία» (Ιερά Μονή Αναλήψεως Κοζάνης).

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.