Η Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης σας ενημερώνει πως την Κυριακή 4 Απριλίου και ώρα 19:00, μέσω της πλατφόρμας ZOOM και LIVE στο Facebook, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ο Αγώνας για την Ελληνική Ανεξαρτησία: Ο ρόλος της Φιλικής Εταιρείας» στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-2021.

Η παρούσα εκδήλωση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ιστορίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Δρ. Μαριέττα του Διονυσίου- Άγγελου Μινώτου, μόνιμη Λέκτορας Θεσμών Διοίκησης και Παραγωγής Αρχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η Μαριέττα Μινώτου, διετέλεσε Διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους από το 2009 έως τον Μάιο του 2019.

Την περίοδο 1989-2008 ήταν Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».
Σήμερα είναι Α’ αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Ακόμη, συνδυάζει την ακαδημαϊκή και συγγραφική της δράση με την πολυετή διαχείριση των διοικητικών και πολιτιστικών – επιστημονικών φορέων και θεσμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει τιμηθεί με το Παράσημο της Λεγεώνας Γραμμάτων και Τεχνών από την Γαλλική Δημοκρατία για τον ενεργό της ρόλο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων (2008-2012), στην Παγκόσμια Διακήρυξη Αρχείων (Όσλο, 2010), στην προεδρία της Διεθνούς Επιτροπής Αρχείων Κοινοβουλίων και Πολιτικών Κομμάτων (2008-2012), στην αντιπροεδρία αυτής (2004-2008), καθώς και για το πολυεπίπεδο επιστημονικό της έργο.
Διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα:

Επίσης, διετέλεσε Α΄ αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, καθώς και αντιπρόεδρος στην Εραλδική και Γενεαλογική Εταιρεία της Ελλάδος.

Επιπλέον, συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια αξιόλογων πνευματικών και πολιτιστικών φορέων της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρονται: το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Ίδρυμα Λόντου και Μάντως Οικονομίδου, το Ίδρυμα Λητώς και Άγγελου Κατακουζηνού και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου.
Επιπροσθέτως, είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει συμμετάσχει στις ειδικές Επιτροπές του το έτος 2020, που αφορούν στην αξιολόγηση δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου.

Τέλος, επί σειρά ετών ως μέλος, παρακολουθεί τις επιστημονικές εργασίες των φορέων: Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία και Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης

Περισσότερες πληροφορίες:

Email: kozyouth[email protected]gmail.com
Blog: https://kozyouth2021.wixsite.com/apokria?fbclid=IwAR3F8kcCguHUR8WVUPIV-0ulA3WmQTIT1xos1bY3rlMmz4pSKwynYcMqjA
Facebook: https://www.facebook.com/kozaniyouth