kozan.gr: Αυτά είναι τα ανταποδοτικά, στην Κοινότητα Μεσιανής, για την υπό εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις θέσεις των έργων σε δημόσιες δασικές εκτάσεις, που προφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία κι οι ιδιοκτήτριες εταιρείες

29 Μαρτίου 2021
09:11

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr,   αυτά είναι τα ανταποδοτικά, στην Κοινότητα Μεσιανής, για την υπό εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις θέσεις των έργων σε δημόσιες δασικές εκτάσεις, που προφέρει, με νέα πρότασή της στις 27/3, η κατασκευάστρια εταιρεία (kIEFER TEK E.Π.Ε.) κι οι ιδιοκτήτριες εταιρείες:

α) άμεση κατασκευή Φ/Β ισχύος 1ΜW που θα αποφέρει ετησίως 104.000 ευρώ στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Μεσιανής.

β) Παράλληλα, στην επέκταση του εν λόγω έργου, δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στην οποία θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει η τοπική κοινωνία της περιοχής. Η κοινότητα θα έχει συνολική ισχύ 10 MW και με την συμπλήρωσή τους θα αποφέρει ετήσια έσοδα 350.00 ευρώ για χρονικό διάστημα 20 χρόνων.

γ) Άνοιγμα 8 μόνιμων θέσεων εργασίας που θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική κοινωνία καθώς επίσης και τεχνικά βελτιωτικά έργα στην Τοπική Κοινότητα Μεσιανής.

 

12 σχόλια

  • Αφού δεν είναι ένα έργο, πως αποφασίζει η κατασκευάστρια εταιρεία για τα ανταποδοτικά; και πως είμαστε σίγουροι πως οι άλλοι οι ιδιοκτήτες συμφωνούν;

  • 8 θέσεις εργασίας…..χωρίς να λέμε για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν

    104.000 ευρώ στους κατοίκους της Μεσσιανής…απλά ψέμα. Τα χρήματα πηγαίνουν στο δήμο και ο δήμος αποφασίζει που θα διατεθούν. Ο νόμος έχει αλλάξει ένα χρόνο τώρα.

    το ποιο ενδιαφέρον: πρώτα βγαίνει άδεια και μετά μιλάμε για “ανταποδοτικά”. Φυσικά ποτέ δεν ρωτάμε τους πολίτες εάν ΘΕΛΟΥΝ τα φωτοβολταικά ή τα αιολικά ή ότι άλλο

    αναμένουμε για τον ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι…

  • Είμαι κατά της άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ , αλλά με τέτοια ανταποδοτικά αν ισχύσουν τα χωριά μας θα αποκτήσουν και πάλι ζωή και θα αλλάξουν ριζικά, αυτή είναι η αλήθεια , άνετα θα μετέφερα τα εκλογικά μου δικαιώματα στη Μεσιανή και θα πήγαινα να εγκατασταθώ εκεί .

  • Γιατί τα υπάρχοντα φωτοβολταϊκά πάρκα (πχ Οινόης) δεν αποδίδουν ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες? Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.

    • Τα ανταποδοτικά πάνε στον κάθε δήμο ΟΧΙ στην τοπική κοινοτητα
      επίσης. Άντε παίρνεις λεφτά και κανείς παιδική χαρά
      Για ποιους; Με την ανεργία στα ύψη ποιος θα μείνει στο χωριό;
      Και αντί να πριμοδοτούν αγροτι α κτηνοτροφία μελισσοκόμια ήπιο τουρισμό
      Τους διωχνουν

  • Κάτι δεν θα είπαν καλά οι υπεύθυνοι του Δήμου ως προς την μίσθωση
    Αφού ο Δήμος και οι τοπικές κοινότητες μπορούσαν από την εκμίσθωση να λάβουν ανταποδοτικά,γιατί έδωσαν με δημοπρασία την μίσθωση σε τόσο χαμηλές τιμές
    Μήπως η δημοπρασία ήταν το άλλοθι;

  • Δλδ ως τώρα τα φβολταικά πάρκα ήταν εγκληματικά για το δάσος και μόλις μας δώσουν (στα χαρτιά) ανταποδοτικά δενυπάρχει πρόβλημα εκεί στην Μεσιανή;;;

  • Μήπως να διεκδικήσουν και άλλες Κοινότητες ανταποδοτικά εφόσον υπάρχει δεδικασμένο για την μεσιανη,
    Μήπως λεω

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.