Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισκέφθηκε η Βουλευτής της Ν.Δ. στη Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου

29 Μαρτίου 2021
15:01

 

 

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισκέφθηκε η Βουλευτής της Ν.Δ. στη Π.Ε. Κοζάνης κα Παρασκευή Βρυζίδου το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Νίκο Σαρρή, με κεντρικό θέμα συζήτησης τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της περιοχής, που είτε υπολειτουργούν, είτε η λειτουργία τους έχει ανασταλεί εντελώς από την ισχύ των σκληρών μέτρων που εδώ και μήνες έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής και οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας και συζητήθηκε η ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση και επιχειρήσεων που οι ΚΑΔ τους δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτούς που θα ενισχυθούν με το ποσό των 3.000 ευρώ. Η συζήτηση αυτή έγινε με αφορμή την επιστολή που πρόσφατα έστειλε το Επιμελητήριο στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και στον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, με την οποία ζητήθηκε η έγκριση όλων των αιτήσεων των δικαιούχων «Ενίσχυσης λόγω τοπικών μέτρων Χριστουγέννων» με το ποσό των 3.000 ευρώ, η οποία κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης και κατόπιν της διαπίστωσης ότι στους επιλέξιμους για την ενίσχυση αυτή ΚΑΔ δεν συμπεριλαμβάνονται ΚΑΔ μεγάλου αριθμού πληττόμενων δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να μην έχει ληφθεί μέριμνα για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων που εξαιρούνται.

Με αυτό το δεδομένο, η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάγκη να ληφθούν εκ μέρους της Κυβέρνησης άμεσα μέτρα για την ενίσχυση με το ποσό των 3000 ευρώ τουλάχιστον και επιχειρήσεων, όπως τα Φωτογραφία, οι Σχολές οδηγών, η Τροφοδοσία Εστίασης, τα Γυμναστήρια, οι παιδότοποι, τα Κέντρα Αισθητικής, κ.α., που είτε βρίσκονται σε παρατεταμένη χρονικά αδράνεια από τον περασμένο Οκτώβριο, είτε έχουν λειτουργήσει για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Ακόμη, μακρά κουβέντα έγινε για την κατεπείγουσα και επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί με γενναία μέτρα ο κλάδος της Εστίασης καθώς ήδη οι επιπτώσεις από την πανδημία είναι τεράστιες και το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να μπορέσουν να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του κλάδου και ακόμη να δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι άμεσα θα αποσταλεί αίτημα στους παραπάνω Υπουργούς και σε κάθε αρμόδιο για να συμπεριληφθούν όλες οι πληττόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους και ζήτησε τη συμπαράσταση και τη στήριξη της βουλευτού για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που υποβάλλει το Επιμελητήριο στα Κέντρα λήψης Αποφάσεων, ως Σύμβουλος της Πολιτείας και ως αποδέκτης των προβληματισμών και ανησυχιών των επιχειρήσεων – μελών του, με στόχο την με γενναίο τρόπο στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς όπως είπε ο κ. Σαρρής «η κοινή και συλλογική προσπάθεια είναι η μόνη που μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα και να οδηγήσει σε ουσιαστική στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του αγώνα επιβίωσης που αυτές δίνουν, υπό πραγματικά αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες».

Από την πλευρά της η βουλευτής δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στα μέλη του Επιμελητηρίου και για άλλη μια φορά ότι θα είναι με έργο και πράξεις στο πλευρό του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους στα αρμόδια Υπουργεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.