Πριν από λίγες ημέρες το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πολυμύλου συνεδρίασε και έπειτα από ψηφοφορία επέλεξε ομόφωνα τους δύο υδρονομείς για τη φετινή σεζόν. Λίγες ημέρες μετά παρατηρείται έντονη ανησυχία για τη διαδικασία και τους επιλαχόντες και απαντούμε:

Αρχικά, όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν υποδείξει και ψηφίσει έναν πρόεδρο και μια ομάδα συμβούλων που οφείλει να λαμβάνει κάποιες αποφάσεις. Έτσι και για το παρόν θέμα έπειτα από συζήτηση και ψηφοφορία του Τοπικού Συμβουλίου πάρθηκε η παραπάνω απόφαση. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν άκρως αξιοκρατική και δημοκρατική! Τονίζουμε ότι τα μέλη ψήφισαν τους δύο υδρονομείς που κατέχουν αυτή τη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αλήθεια, γιατί φέτος τα κριτήρια να είναι ψηφοθηρικά, ενώ οι υδρονομείς είναι ίδιοι τα τελευταία έτη;

Επιπλέον, λόγω των συνθηκών και της πανδημίας που ζούμε δεν επιτρέπεται να γίνει συνέλευση και ψηφοφορία όλων των παραγωγών του χωριού και αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης γιατί οι περισσότεροι παραγωγοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία αυτή. Υποσχόμαστε, όμως, ότι θα το επιχειρήσουμε τις επόμενες χρονιές.

Ακόμη, δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το άτομο που εκφράζει τις ανησυχίες του δημοσίως (δείτε εδώ) φτάνοντας στο επίπεδο καταγγελίας είναι ο τρίτος υποψήφιος για τη θέση του υδρονομέα, ο οποίος δεν επιλέχθει. Επίσης, θα ήταν πρέπον οποιαδήποτε ανησυχία ή ενδοιασμός να συζητείται πρώτα με τον πρόεδρο του χωριού και να μην εκθέτουμε όλοι την κοινότητά μας, δείχνοντας μια «κακή» εικόνα για το χωριό μας και αμαυρώνοντας τα ονόματα και τις οικογένειες των ατόμων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συμβούλιο. Δεν είμαστε δα και «επαγγελματίες» πολιτικοί να λειτουργούμε παρασκηνιακά και ψηφοθηρικά.

Κλείνοντας, είναι εύλογο να υπάρχουν διαφωνίες και αντίθετες απόψεις αλλά είναι και πρέπον να λύνονται με διάλογο, συζήτηση και νέους στόχους. Σκοπός όλων μας είναι και θα είναι η ομόνοια και η σύμπνοια του χωριού μας.

Σας ευχαριστούμε

Ο πρόεδρος Πολυμύλου,

Αβραμίδης Σπύρος