Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει επιτέλους η επικοινωνιακή διαχείριση του αθλητισμού και του αντιντόπινγκ – Εισήγηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Βίντεο)

30 Μαρτίου 2021
11:34

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα ήταν η εισηγήτρια -από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την κύρωση του κώδικα αντιντόπινγκ της WADA.

Η κ. Βέττα αρχικά αναφέρθηκε στην ολιγωρία της κυβέρνησης με την ετεροχρονισμένη εναρμόνιση του κώδικα, ο οποίος ισχύει διεθνώς ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ήδη από το 2015, αντέστρεψε την πορεία υποχρηματοδότησης του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ), πλήρωσε τα χρέη σε δειγματολήπτες, απαίτησε με θεσμικό και ολοκληρωμένο τρόπο τις οφειλές από σωματεία και αθλητικούς οργανισμούς, ενώ προάσπισε το αθλητικό κύρος της χώρας φιλοξενώντας διεθνείς εκδηλώσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Έπειτα, αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες αποτελούν, στην ουσία, απόδοση του πρωτότυπου κειμένου, ενώ στη συνέχεια στηλίτευσε την πλήρη αδράνεια του Υπουργείου στο ζήτημα της στήριξης των ανθρώπων του αθλητισμού αναφέροντας τα εξής: «μπορείτε να μας πείτε, έστω και τώρα, γιατί δεν βρήκατε μια φόρμουλα απευθείας (και τονίζω το απευθείας) ενίσχυσης των αθλητών, των προπονητών, των υποστηρικτικών και διοικητικών στελεχών, των διαιτητών και κριτών, όλων αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν αυτό το διάστημα τον αθλητισμό κλειστό, χωρίς προοπτικές, χωρίς εισοδήματα, χωρίς μέλλον;

Μπορείτε, για παράδειγμα να απευθυνθείτε στον αθλητικό κόσμο της περιοχής μου, της ΠΕ Κοζάνης, και να τους εξηγήσετε για ποιο λόγο –παρά το γεγονός ότι υφίστανται τα σκληρότερα περιοριστικά μέτρα σε όλη την χώρα- δεν στηρίξατε, και δεν στηρίζετε ακόμη, με άμεσα οικονομικά μέτρα τους ανθρώπους που ασφυκτιούν από το κλείσιμο του αθλητισμού;».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην πληθώρα δηλώσεων, δημοσιευμάτων και άρθρων που επικρίνουν τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών, ενώ κλείνοντας, ζήτησε να κατατεθούν ειδικότερα στοιχεία- τα οποία δεν δόθηκαν- για τις αθλητικές δράσεις που θα ενταχτούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας, ανέφερε: «Πιστεύουμε, και το αποδείξαμε στην πράξη, ότι η Πολιτεία οφείλει να πράξει ότι είναι δυνατόν για την αποτροπή του φαινομένου του ντόπινγκ.

Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση και την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είστε σε αυτό τον θώκο εδώ και 20 μήνες, πλέον είστε απολύτως υπόλογοι, χωρίς καμία δικαιολογία για τις καθυστερήσεις, τις αδράνειες, και το σκηνικό αδιαφορίας για τον ελληνικό αθλητισμό».

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

4 σχόλια

    • Εσύ τραβά κοίτα Μπαλατσινου, Νόνη Δουνια και Κουντουρα…
      Η κυρία Βέττα είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου και στο τραγούδι ανεδειχθη από την ποιότητα και μόνο. Η πορεία της δείχνει ότι σ όλα μόνο η ποιότητα και το ήθος την χαρακτηρίζει.

  • Κυρία Βέττα αναδεικνύεστε άξια των περιστάσεων και με πολύ προσεκτικό λόγο και δράση συνεχή. Εδώ φυσικά είσαστε κ στον τομέα σας ως πτυχιούχος γυμναστικής Ακαδημίας αλλά γενικά έχετε συνέπεια. Συγχαρητήρια!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.