3η Τροποποίηση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράση «Στήριξη Ρευστότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του ΕΠ/ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020 – Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότηση η 21/4

30 Μαρτίου 2021
18:10

 

 

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 – ΕΦΕΠΑΕ ανακοινώνει ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη στις 26/3/2021 τροποποιήθηκε η Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης «Στήριξη Ρευστότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την 3η αυτή τροποποίηση:

 

α) παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης από 31-3-2021 στις 21-4-2021 και ώρα 15:00.

 

β) διευκολύνεται η συμμετοχή περισσότερων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στη Δράση καθώς, για τη συμμετοχή τους το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών ανάμεσα  στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2020 (από 1/4/2020 έως και 30/9/2020)  σε σύγκριση με το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2019 (από 1/4/2019 έως και 30/9/2019), μειώνεται από 20% στο 10%.

 

Επιπλέον, η νέα απόφαση περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε θέματα ήσσονος σημασίας (αλλαγή έδρας, νόμιμου εκπροσώπου, κ.λ.π.), παραδοτέων υποβολής του αιτήματος επαλήθευσης, δικαιολογητικών εκταμίευσης και παρακολούθησης των έργων των Δικαιούχων που θα ενταχθούν στη Δράση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Δράση αφορά σε επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης του έτους 2019, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο Ε3 της επιχείρησης, με επιχορήγηση ποσού από 1.000 ευρώ (κατ’ ελάχιστο) έως 1.800 ευρώ (μέγιστο). Στα ποσά εξόδων επί των οποίων θα υπολογιστεί το ποσοστό του 50% θα συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι αγορές εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών, ενοικίων, παροχών σε εργαζόμενους και διαφόρων λειτουργικών εξόδων.

 

Ο προσδιορισμός των ΚΑΔ των ενισχυόμενων επιχειρήσεων, καθώς και πρόσθετοι όροι και προϋποθέσεις περιλαμβάνονται στην Πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης (δημόσια δαπάνη) ανέρχεται σε 5 εκ.€. Η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis).

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι, προκειμένου να αποκτήσουν έγκυρη, ασφαλή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση επί της Αναλυτικής Πρόσκλησης και της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης για τη συγκεκριμένη Δράση, μπορούν:

 

α) να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης και συγκεκριμένα :

  • στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, kepa-anem.gr, e-mail: [email protected], [email protected]) και
  • στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 2461/24022 , [email protected].

 

β) να επισκέπτονται την ειδική σελίδα ενημέρωσης που έχει δημιουργηθεί στο διαδικτυακό τόπο της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, www.kepa-anem.gr , η οποία ενημερώνεται καθημερινά (άμεση πρόσβαση από το πεδίο Ανοικτές Προκηρύξεις).

γ) να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση :https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/), καθώς και στα: [email protected] και [email protected].

 

δ) να απευθύνονται στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια.

Δείτε την απόφαση με το πλήρες κείμενο της τροποποιημένης Αναλυτικής Πρόσκλησης, πατώντας εδώ.

Το πλήρες κείμενο της 3ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης με τις λεπτομέρειες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (www.pepdym.gr), καθώς και στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα – ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας ΑΜΚΕ – ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (www.kepa-anem.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και στο www.ependyseis.gr.

 

 

 

29 σχόλια

  • Εγώ λέω μιας και αποτύχατε και κανείς δεν κάνει αίτηση, να παρατείνετε το πρόγραμμα για άλλο ένα χρόνο, μήπως και βρεθούν κανά δυό τρεις ακόμα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία διαχωρισμού του προγράμματος σε ένα μεγάλο των 40 εκ. και ένα μικρό των 5. Στο πρώτο επιδοτήθηκε μόνο το 7% των επιχειρήσεων και στο δεύτερο δε βρίσκετε ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση, γιατί για τόσα λίγα χρήματα δεν αξίζουν ούτε τα έξοδα του λογιστή για την αίτηση!

    • ΜΟΝΟ ΤΟ 7% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 35%.ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ 0 ΚΑΙ 1 ΚΑ Ι2 ΜΟΡΙΑ,ΔΗΛ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ.

      • Για να τα λέμε όπως είναι, μόνο το 7% εγκρίθηκε φίλη μου. Αίτηση έκαναν 4.000 επιχειρήσεις. Οι λάθος όροι και οι προΰποθέσεις που τέθηκαν άφηναν εκτός όλους τους υπόλοιπους. Για ποια στήριξη μιλάμε;

  • ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΕΠΙΔΌΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΊΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ ΚΑΝΤΕΤΑ ΑΝΑΦΛΕΚΤΗΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

      • Επειδη οπως λες ειμαι αγραμματος, λες να δυσκολευομαι λιγοτερο με την ολη κατασταση;;;;Ή μηπως οι δυσκολιες που αντιμετωπιζει ενας αγραμματος ελευθερος επαγγελματιας, ειναι λιγοτερες, απο εναν μορφομενο; Παντός τιμη που σχολιασατε την τοποθετηση μου!!

      • Ένα-δυο λάθη έκανε κι εσύ με αυτά ασχολήθηκες, τάχα γραμματιζούμενε. Άμα, αντί για το νόημα του κειμένου, κοιτάς μορφικά στοιχεία, τότε το ‘χεις χαμένο. Και δεν έχεις δικαίωμα κανένα να προσβάλλεις τον συνομιλητή σου, ιδιαίτερα πίσω από μια οθόνη, γιατί δεν ξέρεις τι δυσκολίες μπορεί να περνάει. Καλημέρα και καλά μυαλά!

        Υ.Γ. Βάλε και κανένα όνομα, τι μας το παίζεις ανώνυμος;

        • ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Κ ΤΑ 1000 .ΕΙΝΑΙ 4 ΕΝΟΙΚΙΑ Η ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ Κ ΝΕΡΟ Η ΓΙΑ ΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.ΕΓΩ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ

  • Για τις νέες επιχειρήσεις καμία αλλαγή; Έχω δώσει από την σύνταξη μου στην κόρη μου που έκανε έναρξη τον Σεπτέμβριο 2020 πάνω από 3.000 για ασφαλιστικές εισφορές και έξοδα γραφείου. Νομίζετε ότι με την πολιτική σας υποστηρίζετε τους νέους αυτοαπασχολούμενους; Νομίζετε ότι η ανοχή μας είναι ανεξάντλητη;

    • Ο γιος μου έκανε έναρξη τον Δεκέμβριο 2019. Τον προηγούμενο μήνα έκλεισε το γραφείο του επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει. Έχει οφειλές 8.500 ευρώ ενώ του έχουμε δώσει 5.000 ευρώ έως σήμερα. Πήρε κάτι ψίχουλα από μια επιστρεπτεα των 500 ευρώ. Δεν θα περάσει έτσι η ανάλγητη συμπεριφορά σας κ. Κασαπίδη, εσείς προσφέρετε στην οικογένεια σας εμείς πλέον όχι επειδή είστε ανίκανοι διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Θα έλεγα ότι η κυνικότητα σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

  • Ντρέπονται να πουν πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ και παρατείνουν ξανά και ξανά την προθεσμία! Ανίκανοι σε όλα!

  • Ποιανού ιδέα ήταν αυτή να μοιράσει αυτά τα ευτελή ποσά.
    Δεν ντρέπεστε;
    Αν βγάλουμε και αυτά που θα πάρει ο λογιστή η κάποιο άλλο γραφείο,,,,
    Πρέπει να μην ζείτε την πραγματικότητα

  • Α τώρα μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις και να συμπεριλάβετε και άλλους με χαμηλότερα κριτήρια! Στο πρόγραμμα των 40.000 φοβόσασταν! Τώρα δε φοβάστε ενστάσεις;

      • Και στην Περιφέρεια Ηπείρου ήταν άλλες οι διαδικασίες φίλη μου; Και στην Ανατολική Μακεδονία; Και στη Στερεά Ελλάδα; Ποιόν προσπαθείς να πείσεις;

  • ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Κ ΤΑ 1000 .ΕΙΝΑΙ 4 ΕΝΟΙΚΙΑ Η ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ Κ ΝΕΡΟ Η ΓΙΑ ΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.ΕΓΩ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ

  • Αν κρίνουμε απ αυτά που γράφουν οι περισσότεροι διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα ειναι σοβαρό. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα προγράμματα με κοινοτικό χρήμα κι αυτοί που ξέρουν δεν το λεν στους άλλους να καταλάβουν

    • Τη διαχείριση και το σπάσιμο του προγράμματος σε δύο την αποφάσισε η ΠΔΜ. Και αυτό φαίνεται γιατί γειτονικές περιφέρειες λειτούργησαν εντελώς διαφορετικά και έκαναν πιο δίκαιη μοιρασιά. Οπότε τις θεωρίες σου πήγαινε να τις πουλήσεις σε κανέναν άσχετο σαν αυτούς που τρώνε σανό!

    • Αν κρίνουμε από το πως διαχειρίστηκαν το πρόγραμμα γειτονικές περιφέρειες, κάποιοι εδώ επέλεξαν να δώσουν πολλά στους λίγους, αντί να βοηθηθούν όλοι.

      • Οι άλλες περιφέρειες ακουν αυτούς που ξέρουν και δρουν εγκαίρως, όχι μετα την υποβολή των αιτήσεων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.