Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης μαζί με όλες τις Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821

1 Απριλίου 2021
09:21

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει μαζί με τις βιβλιοθήκες της Μακεδονίας, καθώς και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων.

Κάθε βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τοπικούς φορείςδημιούργησε περιγραφικά λάβαρα παρουσίασης, τα γνωστά σε όλους μπάνερ. Αυτά τα περιγραφικά λάβαραθα αποτελέσουν τον κύριο κορμό της έκθεσης, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στις περιοχές της Μακεδονίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της διαδημοτικής δράσης θα παρουσιαστούν ιστορικά κειμήλια που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες το 1821 από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φορείς:

  1. Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,

  2. Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης,

  3. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας,

  4. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου»,

  5. Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης,

  6. Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης,

  7. Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης,

  8. Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»,

  9. Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

  10. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαγκαδά

  11. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου,

  12. Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας,

  13. Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών,

  14. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος

  15. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου,

  16. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου,

  17. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

  18. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών,

  19. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας

  20. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,

  21. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια»,

  22. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα»,

  23. Πολεμικό Μουσείο Γ΄Σ.Σ. Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί συγκεκριμένα στον χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις 5 έως τις 30 Απριλίου, ενώ θα προσφέρεται και σε ψηφιακή μορφή, ώστε να παρουσιαστεί διαδικτυακά και στον Απόδημο Ελληνισμό.

Η συμμετοχή της Κ.Δ.Β.Κ. και πότε θα φιλοξενήσει την έκθεση.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στην έκθεση αυτή έχοντας ετοιμάσει τρία περιγραφικά λάβαρα, τα οποία σχετίζονται τόσο με ιστορικές προσωπικότητες της περιοχής όσο και τους θησαυρούς που υπάρχουν στο ιστορικό της αρχείο.

Τα λάβαρα αυτά απεικονίζουν:

  1. Τον Ρήγα Βελεστινλή και το έργο του
  2. Τον Γεώργιο Κ. Σακελλάριο και το έργο του
  3. Τον Γεώργιο Λασσάνη και το έργο του.

Η έκθεση μετά την ολοκλήρωση της στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας που συμμετέχουν και στην Κοζάνη προγραμματίστηκε να φιλοξενηθεί από την 1η μέχρι και την 13η Σεπτεμβρίου 2021.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.