H ΠΑΝΣΕΚΤΕ με έδρα Κοζάνη- Γρεβενά σας ενημερώνει: Ενίσχυση του κλάδου της εστίασης με Κεφάλαιο Κίνησης ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΟ

1 Απριλίου 2021
11:37
Κανένα σχόλιο

Αγαπητοί Συνάδελφοι και μέλη,

       Τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ των τελευταίων ημερών για το πολυσυζητημένο και λίαν ενδιαφέρον, Κεφάλαιο Κίνησης ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΟ, θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εντός των ημερών. Τα ουσιώδη ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ως άνω ενίσχυσης είναι:

  • Η ενίσχυση θα αντιστοιχεί μεταξύ 20% – 30% του τζίρου του 2019, με την πιθανότερη εκδοχή 30%.
  • Ο καθορισμός του ύψους της ενίσχυσης θα βασίζεται στον τζίρο του 2019.
  • Επιχειρήσεις που ξεκίνησαν το 2020 λέγεται ότι θα ισχύσει ο μήνας εκείνος της κανονικής λειτουργίας.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ οι επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αύξηση του τζίρου το 2020 εν συγκρίσει με το 2019.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να δικαιούται ενίσχυση μια επιχείρηση, θα πρέπει να διατηρεί τις θέσεις εργασίας για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

       Στοιχεία σημαντικότατα απασχολούν τους συναρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση γύρω από τον κλάδο μας και μάλιστα μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) είναι:

  1. Η απώλεια των Εσόδων 2,28 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 λιγότερα εν συγκρίσει με τα έσοδα του 2019.
  2. Η πτώση των τζίρων στην ΕΣΤΙΑΣΗ για το 2021 Ιανουαρίου ΑΓΓΙΞΕ στο καταστροφικό νούμερο 57,2% πάντα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

       Προβληματισμός και αγανάκτηση όμως για πολλούς Συναδέλφους που άνοιξαν το 2021. Γι αυτούς δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως κανένας σχεδιασμός.

Με εκτίμηση

                                                                                      Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος

                                                        Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.