Την ώρα που η ΠΕ Κοζάνης «βράζει» από κρούσματα:

– το νοσοκομείο ασφυκτιά και οι υγειονομικοί και όλο το προσωπικό δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία, εξουθενωμένο, για πάνω από ένα χρόνο.

-φτάσαμε στο σημείο να έχουν γεμίσει οι κλίνες, να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία.

-έχουν συρρικνωθεί τακτικά ιατρεία, χειρουργεία( κατά 80%) & κλινικές και οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα ουσιαστικά να μην έχουν πρόσβαση στο Νοσοκομείο.

-τα Κέντρα Υγείας να έχουν χάσει τον πολύ σημαντικό ρόλο τους στην αντιμετώπιση μεγάλου όγκου ασθενών, διότι η κυβέρνηση αντιμετώπίζει τους γενικούς ιατρούς για να «κλείνει τρύπες» στα νοσοκομεία σε οποιοδήποτε τμήμα χρειάζεται ιατρικό προσωπικό, μετακινώντας τους συνέχεια λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

-στα ΤΕΠ, γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό ένα χρόνο τώρα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση των ασθενών Covid-19 που ταλαιπωρούνται λόγω της έλλειψης προσωπικού.

-στην Παθολογική Κλινική, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα για να σταθούν όρθιοι οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι.

-οι εργαζόμενοι στη ΜΑΦ που έχει μετατραπεί μπροστά στις αυξημένες ανάγκες σε ΜΕΘ, δίνουν επίσης αγώνα.

– χειρουργική και άλλες κλινικές διαχειρίζονται ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις.

Αντί σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση η κυβέρνηση να περάσει εδώ και τώρα στην επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κλινών ΜΕΘ, εξοπλισμό εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης για να ενταχθεί στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας όσο και των υπόλοιπων προβλημάτων υγείας, η κυβέρνηση και η 3η ΥΠΕ προχωράνε σε κλείσιμο κλινικών, όπως της μαιευτικής με επόμενη την ψυχιατρική ( τη μοναδική στη Δ.Μακεδονία), για τη μετατροπή τους σε κλινικές Covid, βάζει δηλαδή νέους φραγμούς στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και ανοίγει το δρόμο για τον ιδιωτικό τομέα.

Οι υγειονομικοί, όλο το προσωπικό που δώσαμε τη μάχη για να βγει όρθιος ο λαός συνεχίζουμε τον αγώνα για τη ζωή και την υγεία του λαού!

Απαιτούμε εδώ και τώρα, πριν χάσουμε άλλους συνανθρώπους μας, η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα:

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.

-Ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομεία, Κ.Υ., ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ.

-Επιδημιολογική επιτήρηση, δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με επίκεντρο τους μεγάλους χώρους δουλειάς.

-Επιτάχυνση των εμβολιασμών με ασφαλή εμβόλια.

Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης και Κ.Υ. Σιάτιστας