Κατ αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι οπαδός του κοινωνικού αυτοματισμου : δεν θεωρώ ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί, ή ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι καλοί.
Από κει και πέρα, προφανώς σε κάθε δουλειά υπάρχουν οι σωστοί κι οι λάθος. Όμως αυτό που ζητώ είναι τρόποι κι ενίοτε, κατανόηση. Κι εξηγώ: Σε δημόσια υπηρεσία, με ωράριο 7.30 ως 14.45, σήμερα η κ. Προϊσταμένη ήρθε στις 14.42 και μας ανακοίνωσε – σε όλους εμάς τους 5 που περιμέναμε 30’ κυριολεκτικά στο δρόμο – ότι η υπηρεσία κλείνει ακριβώς στις 14.45 και μάλιστα με ύφος κλείδωσε την πόρτα. Στις αντιδράσεις των παρισταμένων, προσπάθησε να επιχειρηματολογησει ότι α) αυτό γίνεται για την ασφάλεια των υπαλλήλων (!!!!) β) μας είπε “γιατί δεν αντιδράτε στο αυστηρό ωράριο των τραπεζών” γ) μας είπε επίσης ‘οι υπάλληλοι δεν σήκωσαν κεφάλι από τις 7.30’. Όταν ερωτησα αν έχει συμπληρωθεί το 8ωρο ωράριο τους, δεν απάντησε. Ούτε απάντησε όταν ζήτησα κατανόηση, καθώς στην ώρα αυτή που μαλώναμε,θα είχαμε εξυπηρετηθεί όλοι. Πραγματικά θα αναζητήσω το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας και θα προβώ σε αναφορά / καταγγελία για το θέμα, αν υπάρχει βάση. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κάποιοι στην θέση τους, που με τέτοιο τρόπο αντιμετωπίζουν τους πολίτες.
Γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και μεταξύ μας πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Και δεν μπορεί κανείς να υποτιμά τη νοημοσύνη μας με αστείες δικαιολογίες…