ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»: Τρεις ακόμα συνάδελφοι εναερίτες νεκροί, ένας βαριά τραυματισμένος

2 Απριλίου 2021
10:18

 

Οι τρεις συνάδελφοι άφησαν την τελευταία τους πνοή από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια 1 Απρίλη του 2021. το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» τα μέλη και οι εργαζόμενοι εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Την ίδια περίοδο που στον χώρο της ενέργειας συντελείται ένα πλιάτσικο σε βάρος της ΔΕΗ, στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. Την ίδια στιγμή που με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “πράσινη ανάπτυξη” τα αρπακτικά της ενέργειας ντόπια και ξένα ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν πολλά δις ( Το 38% του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης),

Έχουν βάλει εργολάβους – δουλεμπόρους σε μεγάλο τμήμα των εργασιών αποψιλώνοντας τα συνεργεία, η εντατικοποίηση και ευέλικτη εργασία θυμίζουν μεσαίωνα και βάζουν τους εργάτες σε θανάσιμο κίνδυνο.

Την επόμενη ημέρα της αναγγελίας του Μητσοτάκη, για το (εθνικό σχέδιο ανάπτυξης), από την δολοφονική αδιαφορία , της κυβέρνησης, μετόχων και διοίκησης της επιχείρησης και από τους εργολάβους. Τρείς εργάτες σκοτώνονται.

Από κοντά και οι ηγεσίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ξεπλένουν τις εγκληματικές ευθηνές κάνοντας λόγο, με δηλώσεις τους, για ατύχημα.

Όχι κύριοι δεν είναι ατύχημα! δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι τους ούτε σεισμός και καταποντισμός έγινε. Είναι εργοδοτικά εγκλήματα κατά των εργατών που πήγαν για το μεροκάματο και δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους και στις οικογένειες τους.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα ερωτήματα και τις κραυγές αγωνίας και οργής των εργατών. Αμείλικτα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, των ΔΕΔΗΕ, εργολάβους και την ΓΕΝΟΠ.

1) Γιατί δούλευαν δίπλα σε καλώδια υπό υψηλή τάση?

2) Είχαν την ειδικότητα αλλά και την συνεχή εκπαίδευση για μια τόσο επικίνδυνη εργασία ?

3) Πάρθηκαν από τον εργολάβο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους ?

4) Ελέγχει η ΔΕΔΗΕ τους εργολάβους ?

5) Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει την ασυδοσία που στοιχίζει ζωές συναδέλφων μας ?

Οι εργάτες δεν θα ξεχάσουν τους νεκρούς τους αλλά ούτε και τα εγκλήματα των υπευθύνων

Γραφείο τύπου

Κοζάνη 2/4/21

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.