ΑΡΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ας ειπωθούν και κάποιες αλήθειες για την Συλλογική Σύμβαση – O συνάδελφος Φωτόπουλος προτίμησε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ

2 Απριλίου 2021
15:47

 

 

Βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ σε ότι αφορά την ΣΣΕ που υπογράφτηκε πρόσφατα (επειδή εμείς τη ψηφίσαμε, θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους συναδέλφους πως φθάσαμε στην υπογραφή αυτής της ΣΣΕ) και επειδή η υπομονή έχει και τα όριά της, θεωρούμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους για αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί η υποκρισία από κάποιους περισσεύει.

Το παιχνίδι των ερωτήσεων και των απαντήσεων (να ρωτάμε και να απαντάμε μόνοι μας), έχει ενδιαφέρον γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς να το κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Πριν περάσουμε στις ερωτήσεις – απαντήσεις, να διευκρινίσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, όπου συμμετέχουμε κι εμείς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι α) ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ και επικεφαλής του ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ και β) ένας εκ των πρωτεργατών, δημιουργός του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ και μέλος του ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ συν. Νίκος Φωτόπουλος, οι κατεξοχήν που αντιδρούν για την υπογραφή της ΣΣΕ.

1Ο Ερώτημα: Από πότε αποφασίστηκε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε διεργασίες για υπογραφή ΣΣΕ και να την κλείσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από τη λήξη της;

Απάντηση: Πριν από έναν χρόνο το συζητήσαμε στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, συμφωνήσαμε όλοι και πήραμε απόφαση στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

2ο Ερώτημα:Πότε ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για συνεδρίαση της Επιτροπής και για να μπουν τα αιτήματα;

Απάντηση: Τον Οκτώβριο του 2020 σαν ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ είχαμε συμφωνήσει όλοι ότι η ΣΣΕ θα πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, να μην φτάσουμε κοντά στην μετενέργεια, να έχουμε χρόνo να υπογράψουμε ΣΣΕ και στις υπόλοιπες εταιρείες (ΑΔΜΗΕ,ΔΕΔΔΗΕ, Λιγνιτικές Μελίτης και Μεγαλούπολης και Ανανεώσιμες), καθώς λόγω των καταστάσεων που επικρατούν με την επιδημία, την συνεχόμενη παράταση θητείας του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, δεν ξέραμε ακόμη πού θα φτάσουμε.

3ο Ερώτημα: Ποιο θα είναι το πλαίσιο της ΣΣΕ;

Απάντηση: Θα πρέπει να διασφαλίζει όλα αυτά τα οποία είχαμε μέχρι τώρα κερδίσει από την προηγούμενη ΣΣΕ, προσθέτοντας και ένα ακόμα θετικό πρόσημο.

4ο Ερώτημα:Ζητήθηκε από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να εγκρίνουν το προσχέδιο της ΣΣΕ μέσα από αποφάσεις των ΔΣ, πριν πάει σε συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;

Απάντηση: Ναι. Το μόνο Σωματείο που δεν συνεδρίασε ήταν η ΕΤΕ/ΔΕΗ.

5Ο Ερώτημα: Πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έγινε συζήτηση στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ και τι αποφασίστηκε;

Απάντηση: Πριν από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έγινε συζήτηση στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, όπου συμμετείχαν 17 μέλη. Από τα 17 μέλη τα 13 αποφάσισαν να υπογραφεί η ΣΣΕ ως έχει, γιατί διασφαλίζει όλα όσα είχαμε με τις προηγούμενες ΣΣΕ και έχει και θετικό πρόσημο αφού όλοι οι συνάδελφοι, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν οικονομικό όφελος και λύνει θεσμικά ζητήματα που μας απασχολούσαν από πριν.

Εδώ είναι που μιλάμε για υποκρισία, γιατί η μεγάλη διαφωνία αυτών που δεν ψήφισαν υπέρ, ήταν για το ζήτημα των συναδέλφων τεχνικών που δεν μπορούν να κατέβουν μισθολογικά κλιμάκια, χωρίς τις απαραίτητες επαγγελματικές άδειες ζήτημα για το οποίο κι εμείς συμφωνούμε αλλά δε μπορούν να λυθούν όλα με μία Συλλογική Σύμβαση.

Όσον αφορά τον συν. Φωτόπουλο, που δεν ψήφισε τη ΣΣΕ στο ΔΣ της ΔΕΗ, ως όφειλε, γιατί το ψηφοδέλτιο που τον στήριξε να εκλεγεί ήταν το ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ και όχι το ΕΑΜΕ ΕΤΕ, αλλά αυτός προτίμησε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ.

Η θέση την οποία είχε για τη ΣΣΕ είναι ότι στο οικονομικό σκέλος είναι καλή, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλες αυξήσεις και να προκαλούμε την κοινωνία, αλλά να δούμε και αν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα με τα κλιμάκια των τεχνικών.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούμε σαν παράταξη, σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους με ειλικρίνεια και καθαρές θέσεις, που ήταν πάντα προς το συμφέρον τους.

Ούτε λαϊκίσαμε, ούτε υπερβάλαμε ποτέ.

Βλέποντας σήμερα την όλη κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί όσον αφορά τουλάχιστον το κομμάτι του ΕΑΜΕ, έχουμε να πούμε ότι δεν είναι η ΣΣΕ που υπογράφτηκε η αφορμή γι΄αυτές τις διενέξεις, αλλά η επιθυμία κάποιων να δημιουργήσουν ζητήματα, θεωρώντας πια ότι ίσως δεν τους εξυπηρετεί άλλο αυτό το σχήμα και θα πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες διάλυσης για να πετύχουν τους όποιους προσωπικούς σχεδιασμούς έχουν κάνει.

Αλλιώς δεν εξηγείται να δημιουργούν τέτοιες συνθήκες έντασης και να αποκαλούν συναδέλφους, που στα δύσκολα τραβήξανε το κάρο απ΄τη λάσπη και που ήταν πάντα αυτοί που έδιναν τη δύναμη για διαπραγμάτευση και αγώνες στην Ομοσπονδία, υποτακτικούς και κρυμμένους στα λαγούμια.

Ας κοιτάξουν λίγο πίσω στην απεργία που έκανε η Ομοσπονδία για να περάσει το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, που πουλούσε μονάδες, έκοβε μειωμένο ρεύμα, καταργούσε τον ΚΚΠ και έβαζε σε διαδικασία μετοχοποίησης το ΔΕΔΔΗΕ.

Ας κοιτάξουν να δούνε τα ποσοστά συμμετοχής στους χώρους ευθύνης αυτών που κατηγορούν ότι κρύφτηκαν στα λαγούμια, σε σχέση με άλλους εργασιακούς χώρους και ας μας πούνε ποιοι είναι οι υποτακτικοί που αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Δεν είχαμε καμία διάθεση να μπούμε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης με ανακοινώσεις, αλλά όλα έχουν τα όριά τους και οι συν. του ΕΑΜΕ ΕΤΕ, τα έχουν ξεπεράσει και προφανώς το κάνουν εσκεμμένα.

Εμείς θα λέμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα. Αντιθέτως μας χρωστάνε.

ΑΡΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

2 σχόλια

  • Επιτέλους σταματήστε να τρώγεστε… η ΔΕΗ διαλύεται κι εσείς συνεχίζετε το χούϊ σας… για όλους ισχύει αυτό, που κρατούν διαλυμένο το συνδικαλιστικό κίνημα…

  • ” Ουδείς πιο αχάριστος από τόν ευεργετιθεντα ” έλεγε κσι είχε γραμμένο σε περίοπτη θέση στο γραφείο του ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Ο καθένας σας που και που ας το θυμάται!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.