Λοιπόν | το νοσοκομείο της πόλης μας δέχεται απίστευτη πίεση η οποία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη τις επόμενες ημέρες. Παρά την ανάπτυξη νέων κλινών -οι οποίες πληρώθηκαν άμεσα- οι διακομιδες σε άλλα σ άλλα νοσοκομεία από νωρίς τ’ απόγευμα απαραίτητες (και σήμερα). Όλα τα περιστατικά χρήζουν νοσηλείας & το μάτι -σ αρκετά απ’ αυτά- κοιτάει προς την διασωληνωση. Αυτή η κατάσταση στην Κοζάνη από τον Μάρτιο του 20 που -πλην των καλοκαιρινών μηνών- μαζί με ΟΡΙΣΜΕΝΑ άλλα νοσοκομεία πανελληνίως συμμετέχει και στα τρία κυμματα της πανδημίας ανελλιπώς.
Λοιπόν | στην προσπάθεια λήψης ιστορικού κ σε μια γρήγορη προσπάθεια ιχνηλάτησης:
-Ο παπάς του χωριού που ενώ επί δεκαημέρου έχει συμπτώματα συνέχισε το έργο του…
-Ο τάδε που συμμετείχε προ πενθημέρου σε οικογενειακό τραπέζι…
-Ο νεαρός που προ πενθημέρου διοργάνωσε ψήσιμο με τα κολληταρια…
-Ο άλλος που ήξερε ότι νοσουσε επί δεκαημέρου αλλά συνέχισε να εργάζεται..
-Χίλια παραδείγματα…
Και τι θα πούμε τώρα πάτερ στους συγχωριανούς σου όταν θα αναζητήσουν κρεβάτι στο νοσοκομείο? Την ευλογία σου? Τι θα γίνει με τους γονείς σας που μένετε μαζί παληκάρια μου? Τι σου φταίνε η άλλοι ρε αδερφέ ντηλιβερα? Οι άλλοι δεν εργάζονται? Δεν βγαίνουν για το μεροκάματο κάθε μέρα?
Λοιπόν | Ναι στο νοσοκομείο μέσα πλέον σου παγώνει το αίμα. Ναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές λιποθυμούν από την κούραση κ την υπερένταση. Ναι φοράνε ειδικές στολές επί ώρες στην κοβιντ κλινική και την ΜΕΘ και όταν τελειώσουν την επίσκεψη είναι σαν να έχουν τρέξει μαραθώνιο. Ναι τεχνολόγοι ανεβαίνουν για 15 κ 20 φορητές ακτινογραφίες καθημερινά παλεύοντας μέσα στα θετικά κ έχουν εικόνα κατάρρευσης μετά. Ναι φοράμε μάσκα πολλές φορές επί 36 συναπτές ώρες στις εφημερίες & τις περισσότερες φορές διπλή. Ναι είμαστε δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά εδώ κ ένα χρόνο χωρίς άδεια από τον Αύγουστο. ΝΑΙ και εμείς έχουμε κουραστεί από την κατάσταση.
Λοιπόν | ελπίζω να κάνω λάθος αλλά έτσι όπως πήγε το θέμα νομίζω πως θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Σώζεται? Σώζεται. Πλην του εμβολιασμού. Η ατομική ευθύνη. Προστατέψτε γονείς, τέκνα, συζύγους, συγγενείς και φίλους. Κυρίως προστατέψτε τον εαυτό σας. Έτσι μόνο θα δούμε φώς στο τούνελ.