Η ανάρτηση, μέσω facebook, του συντοπίτη μας δημοσιογράφου, από την Κοζάνη, Γ. Νεβεσκιώτη: “Κατανοώ και σέβομαι τον προβληματισμό για τα εμβόλια αλλά προσωπικά, εύχομαι να είχα προλάβει να εμβολιαστώ”

4 Απριλίου 2021
09:15

Τις τελευταίες ημέρες νοσώντας από Covid-19 υπάρχουν πια πράγματα που μπορώ και που δεν μπορώ να ανεχτώ. Δεν ανέχομαι ούτε κατά διάνοια τους αρνητές του ιού και των μέσων προφύλαξης από αυτόν. Κατανοώ και σέβομαι τον προβληματισμό για τα εμβόλια αλλά προσωπικά, εύχομαι να είχα προλάβει να εμβολιαστώ. Κι αν όχι εγώ, τουλάχιστον φίλοι και αγαπημένοι συγγενείς μου που βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο. Επίσης χρειάζεται εγκράτεια στον τρόπο που χειριζόμαστε τις πληροφορίες για τη νόσο όσοι ως αντικείμενό μας έχουμε την ενημέρωση του κόσμου. Καλό είναι να ξέρουμε πως μεταξύ των αναγνωστών μας βρίσκονται άνθρωποι που νοσούν και η δραματοποίηση που στοχεύει στην άγραν αναγνωστών αυξάνει κατακόρυφα το άγχος των ασθενών. Τα μέτρα δεν αποδίδουν, δεν ξέρω όμως τι θα απέδιδε σε ένα σύστημα που άρχισε να οργανώνεται μετά την έλευση της πανδημίας. Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών ούτε για πολιτική πάνω στο θέμα. Είναι όμως ώρα για τυφλή εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και τήρηση όλων των προτεινομενων μέτρων ασφαλείας. Και αν αλλάζουν κάποιες φορές στρατηγική οι ειδικοί είναι γιατί ούτε κι αυτοί ξέρουν ακριβώς τον εχθρό.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μου στο νοσοκομείο αλλά και στον κορυφαίο παθολόγο κ. Τσιρεκα και στους φίλους μου που απέδειξαν πως είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Σ αυτή την περιπέτεια αποκαλύφθηκαν πολλά για το ποιοι είναι στ’ αλήθεια δίπλα μας. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα να διανύσουμε αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και μακάρι να τελειώσουμε σύντομα με αυτή την περιπέτεια. Ο εχθρός όσο και αν προσέχεις περιμένει μια λάθος σου κίνηση. Μια λάθος κίνηση είναι αρκετή.
Όλα θα πάνε καλά!

18 σχόλια

  • Περαστικά σε όλους. Καλά κάνετε που αναφέρεστε ευχαριστιακα και εγκωμιαστικά στον γιατρό
    Μ. Τσιρεκα. Είναι όντως Άνθρωπος και Επιστήμων. Συνδυασμός σπάνιος. Κι εγώ τον ευχαριστώ! Είναι ένα διαμάντι! Ο Θεός να τον έχει καλά!
    Β.Σ.

  • Περαστικά σας κ έχετε δικιο σε ο,τι γράψατε. Ευχομαι να εισακουστείτε απο τους συναδέλφους σας για τη σωστη διαχείριση των ειδήσεων που μεταφέρουν στο κόσμο.

  • Ελπίζω οι συνάδελφοι σας , που κάνουν πολιτική μόνο και όχι ενημέρωση…να μην χρειαστεί να νοσηνουν για καταλάβουν. Φτάνει η βόλτες και τα τσίπουρα, όλα τα πάρκα τίγκα στον κόσμο…. έλεος, πεθαίνουμε , φτωχενουνε, ρεζιλευομαστε παντού ως περιοχή. Πάντα μας φταίνε οι άλλοι… εμείς είμαστε οι εκλεκτοί,…. ημαρτον.

  • Συγνώμη κύριε Νεβεσκιώτη , αλλά ευθύνες θα πρέπει να είχαν αναληφθεί για να μη φτάσουμε σε αυτό το χάλι..όσο για τους επιστήμονες υπάρχουν και πολλοί εκτός καναλιών που μας διαφωτίζουν…να σημειώσω ότι δεν είμαι κατά των εμβολίων

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΓΙΝΑΜΕ “ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ”,ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ; Ο ΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 6-9 ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.30 ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ…ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΠΕΡΑ!!!

  • Ο καθένας να πράξει ό, τι νομίζει.
    Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το αυτεξούσιο κανενός.
    Η υποχρεωτική ιατρική πράξη παραπέμπει σε άλλες φασιστικές εποχές.

  • <> μεγάλη κουβέντα όταν,
    1ον. Οι ίδιοι παραδέχονται πως, η επιστήμη δεν κατανοεί ούτε το 10% από της λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος.
    2ον.Πρώτη αιτία θανάτων παγκόσμια οι ιατρικές αστοχίες.
    Περαστικά σε εσένα και όλους όσους δίνουν μάχη για την υγεία τους.

    • Προφανώς δεν έχεις καμία σχέση με την επιστημονική κοινότητα, και προφανώς δεν δεν κατανοείς καν την έννοια της επιστήμης.

  • Περαστικά φίλε Γιάννη! Όλοι μας θα πρέπει να προσέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω για το 6-9 που δεν κολλάει είναι απλά τα πράγματα ΔΕΝ πάμε στο σουπερ μαρκετ και κόβουμε βόλτες. Αγοράζουμε τα αναγκαία, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, πλένουμε χέρια, ΔΕΝ συνωστιζόμαστε. Όταν βλέπουμε οτι έχει κόσμο πάμε σε άλλο σουπερ μαρκετ ή σε κάποιο μίνι μάρκετ να πάρουμε τα απολύτως αναγκαία και την άλλη μέρα με την ησυχία να κάνουμε τ ψώνια μας. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

  • Ποιοι επιστήμονες? Είναι καμιά 40αρια και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το παίζουν τηλεοπτικοί αστέρες και πιστεύω ότι είναι συνυπευθυνοι σε αυτό το αλαλούμ. Επί ένα χρόνο παίρνουν μέτρα και πάμε από το κακό στο χειρότερο.

  • Τα περαστικά στον Γιάννη .
    Είναι πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις. Τα συγχαρητήρια και σενα realistis γιατί αν σκεφτόμαστε έτσι δεν θα υπήρχε τόση μεγάλη διασπορά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.