Ανακοίνωση Σωματείου Εστίασης Κοζάνης “Ερμής”: “Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας, καλώντας τους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις μας και να παρέμβουν για να εξασφαλιστούν δίκαια αποτελέσματα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

7 Απριλίου 2021
20:00

 

Ο σύλλογός μας ανέδειξε με επιμονή την ανάγκη να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις μας που έκλεισαν έπειτα από κρατική εντολή. Να αποζημιωθούν με ποσό αντίστοιχο της ζημίας που υπέστησαν. Και το κυριότερο, να αποζημιωθούν όλες, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε κάτω από την πίεση που άσκησαν όλοι οι σύλλογοι και οι επαγγελματίες της χώρας να ανακοινώσει ειδικό πρόγραμμα για την εστίαση, με στόχο να μπορούν να καλυφθούν οι άμεσες και πιεστικές ανάγκες για την επανέναρξη των επιχειρήσεών μας. Ένα πρόγραμμα που διεκδικούσαμε και που η ανακοίνωσή του αρχικά μάς ικανοποίησε και μας δημιούργησε ελπίδες.

Ωστόσο, οι όροι που έχουν ακουστεί ή ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν αντιστοιχούν στις αρχικές προσδοκίες μας. Τονίζουμε λοιπόν εξαρχής ότι αν ισχύσουν οι συγκεκριμένοι όροι, θα έχουμε αποτελέσματα ανάλογα με αυτά της περιώνυμης πλέον «λίστας Κασαπίδη». Θα έχουμε αποκλεισμούς, άδικη κατανομή, χορήγηση υψηλών ποσών σε λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις των μεγάλων αστικών κέντρων. Θα έχουμε δηλαδή αποτελέσματα άσχετα με τον διακηρυγμένο στόχο, της βοήθειας δηλαδή για την επανέναρξη των επιχειρήσεών μας.

Τα παραπάνω προκύπτουν:

  • Από το ύψος του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης, που προσδιορίζεται στις 100.000 €. Είναι προφανές ότι το ποσό αυτό από μόνο του έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο του προγράμματος και δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά ελάχιστους. Θεωρούμε ότι το ανώτατο ποσό επιχορήγησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

  • Από τα χρονικά διαστήματα που προτείνονται ως συγκρινόμενα προκειμένου να εκτιμηθεί η πτώση του τζίρου, δηλαδή η σύγκριση του τζίρου του 2020 με αυτόν του 2019. Θα συγκριθούν δηλαδή και χρόνοι κατά τους οποίους οι επιχειρήσεις μας ήταν ανοιχτές, αντί να συγκριθούν οι χρόνοι που κλείσαμε έπειτα από κρατική εντολή με τους αντίστοιχους του προηγούμενου έτους προκειμένου να υπάρξει μία όσο το δυνατόν δικαιότερη αποτύπωση της εικόνας και της ζημιάς. Ειδικά στην περιοχή μας, υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματά μας ήταν ανοιχτά κατά τις περσινές απόκριες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η σύγκριση αυτών των χρονικών διαστημάτων με προϋπόθεση λήψης της επιχορήγησης την μείωση του τζίρου κατά 30%, θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας, εκτιμούμε την πλειοψηφία, εκτός του προγράμματος.

  • Από την μη πρόβλεψη ενός ελάχιστου ποσού επιχορήγησης για όλες τις επιχειρήσεις, που θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.500 ευρώ.

Έπειτα από αυτά, είναι αναγκαίο να διορθωθούν τώρα, πριν είναι αργά, όλοι οι ουσιώδεις όροι του προγράμματος που αφορούν το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, την μείωση του τζίρου, τα προς σύγκριση χρονικά διαστήματα και την θέσπιση ενός ελάχιστου ποσού επιχορήγησης, ώστε να μην αποκλειστεί καμία επιχείρηση.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας, καλώντας τους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις μας και να παρέμβουν για να εξασφαλιστούν δίκαια αποτελέσματα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Κοζάνη, 05-04-2021

Με τιμή

Το ΔΣ

14 σχόλια

    • η στήριξή μας είναι απόλυτη
      η αναφορά σας σε ¨λίστα Κασαπίδη” είναι άκομψη
      η πολιτική σας προς όφελος των επιχειρήσεων είναι είναι άστοχη

      διεκδικήστε σωστά και όχι μόνο οικονομικά

    • Ναι αλλά το καλοκαίρι θα ζητάτε έσοδα από τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας, μέρος της οποίας είναι η εστίαση!

      • Τουρίστες στην Κοζάνη έχουν δίκιο ενισχύστε τους…απ’ την άλλη πάντως τέλος οι υπάλληλοι που παρουσιάζονται σαν ανιψιά όταν σκάσει ο έλεγχος τέλος τα μαύρα..τέλος θα φέρνεις και τα θα μου φέρνεις και πέντε άτομα την μέρα δικά σου άτομα στο μαγαζί..επίσης 2,5 ευρώ τον καφέ τον πίνεις Θεσσαλονίκη βλέποντας το Θερμαϊκό και Κοζάνη 3 ευρώ βλέποντας τον κάδο με τα σκουπίδια στην καλύτερη..και απόδειξη πάντα με το που έρχεται ο καφές σε..όχι δε θα σε φέρω μια,αν το ζητήσει ο πελάτης ,και με άλλη ώρα…τι ψέματα λέω;;;

        • Κι όμως αυτός ο κλάδος κράτησε όρθια την Ελλάδα, στην κρίση , όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 2008, που ήταν η πρώτη χρονιά ύφεσης της οικονομίας στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης, ως και το τέλος του τρίτου τριμήνου 2018, όταν έληξε και το τρίτο, διαδοχικό μνημόνιο, οι τουριστικές εισπράξεις ανήλθαν σωρευτικά στο ποσό των 128,378 δισ. ευρώ!

  • Ελπίζω στις εκλογές που έρχονται κάπου παρακάτω η εστίαση τουλάχιστον να απαντήσει όπως αξίζει στους μπαρουφες των παρνηθων για να λάβουν το μήνυμα και οι παρατρεχαμενοι τους με τις λίστες της ντροπής και τους κηπακους ξέρουν αυτοί.
    Μην πάθεις πάλι καμιά επιλεκτική αμνησία Ερμή μου ναι;

    • Ονειρα γλυκα μου ταξιδιαρικαααααα!!! Παρτο επιτελους αποφαση ρε συριζαιε μια φορα εγινε το θαυμα και μας κυβερνησε ο αποτυχημενος και επικινδυνος τσιπροκιο και η παρεα του!!! Μετα απο τις επομενες εκλογες θα παει να ξεκουραστει στην βιλαρα του στο σουνιο!!!! Μετα σας προτεινω να κανετε αρχηγο τον πολακη και υπαρχηγο τον καρανικα!!!!

    • Οντως αυτο το ερωτημα το ειχαμε απο το 2015 εως τις 9/7/19 και μετα ψηφιασσμε τον μητσοτακη!!!! Πηρες την απαντηση στο ερωτημα σου?

      • Και μετά ψήφισες ένα υπερκομψο μπαρουφολογο της Πάρνηθας να σε σώσει που τόσο η παράταξη του όσο και το σόι του έχουν διαλύσει την Ελλάδα διαχρονικά από πολύ παλιά.
        Πήρες ξανά την απάντηση σου χαχολε σχετικά με το τι ψηφίσατε στις 9 Ιουλίου του 19.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.