Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Κοζάνης: “Να μην ανασταλεί η λειτουργία της μοναδικής Ψυχιατρικής κλινικής της Δ. Μακεδονίας”

8 Απριλίου 2021
17:03

Είπαν :

 • Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ψυχική υγεία”

Δρ. Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, Γ.Γ του Π.Ο.Υ

 • Να δοθεί στην Ψυχική Υγεία η προτεραιότητα την οποία πάντα στερούνταν”.

Αντόνιο Γκουτιέρες, Γ.Γ του Ο.Η.Ε

 • “Η ψυχολογία των ανθρώπων δεν είναι διακόπτης που ανοιγοκλείνει, ώστε να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση μόλις αποκατασταθεί η κανονικότητα. Γι’ αυτό θα απαιτηθούν εκτεταμένες και συστηματικές παρεμβάσεις για να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει”

Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις

 • Η Πανδημία επηρεάζει την ψυχική υγεία – αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας”

Βασίλειος Κικίλιας, Υπουργός Υγείας

 • Η ψυχική υγεία είναι πολύτιμο αγαθό. Η ευστάθειά της, για να διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, προαπαιτεί ομαδική δουλειά: από την κοινωνία, το κράτος, τη διεθνή κοινότητα. Σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα δεν έχουμε την επιλογή της αποχής, της αναβολής της προσπάθειας, της ολιγωρίας. Οφείλουμε να δώσουμε αγώνα και να τα καταφέρουμε

Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το νοσοκομείο Κοζάνης ανήκει στην 3η Υ.ΠΕ. Η Ψυχιατρική Κλινική του καλύπτει τις ανάγκες όλων των ασθενών με ψυχικό νόσημα της Δυτικής Μακεδονίας. Στα νοσοκομεία των Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Πτολεμαΐδας δεν υπάρχουν ψυχιατρικές κλινικές. Επίσης καλύπτει τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν σε στρατεύσιμους όλων των στρατοπέδων των όμορων Νομών μιας και δεν υπάρχει κοντινό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με Ψυχίατρο. Η Κλινική διεκπεραιώνει όλα όσα οφείλει μια ψυχιατρική κλινική όπως λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, διασυνδετική ψυχιατρική, ψυχοθεραπείες, εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικευομένων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, νοσηλεία περιστατικών με εισαγγελική παραγγελία από τους εισαγγελείς των 4 Νομών, χορήγηση γνωματεύσεων – εξέταση των πολιτών όλης της Δ.Μακεδονίας για κάθε χρήση, συνταγογράφηση φαρμάκων, διενέργεια πραγματογνωμοσυνών, προετοιμασία φακέλου για τα ΚΕΠΑ κ.α. Η Κλινική έχει και την ευθύνη της λειτουργίας μίας εξωνοσοκομειακής δομής, του ξενώνα βραχείας νοσηλείας «ΝΕΦΕΛΗ» ο οποίος φιλοξενεί μέχρι 10 άτομα και φυσικά είναι η κλινική που δέχεται περιστατικά και από τις δύο Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές που λειτουργούν στην πόλη, μιας ακόμα δομής στα Σέρβια Κοζάνης ενώ περιθάλπτει και τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές της Δ.Μακεδονίας. Η Κλινική έχει δύναμη 20 κλινών και φυσικά εφημερεύει ενεργά κάθε μέρα.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 • Καμία ευαισθησία για την ιδιαιτερότητα των ψυχικά νοσούντων

 • Ανύπαρκτη πληροφόρηση για το που θα καταλήξουν οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται, κάποιοι εκ των οποίων με εισαγγελική παραγγελία.

 • Παίρνει σάρκα και οστά η μετατροπή του Νοσοκομείου της Κοζάνης σε Νοσοκομείο μιας νόσου μιας και “Κρίνεται” απαραίτητο οι 20 κλίνες της Ψυχιατρικής Κλινικής να γίνουν κλίνες covid.

 • Που θα απευθύνονται οι ψυχικά πάσχοντες 4 Νομών και 5 πόλεων?

 • Θα επαναλειτουργήσει η κλινική και πότε?

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.

– Να μην ανασταλεί η λειτουργία της μοναδικής Ψυχιατρικής κλινικής της Δ.Μακεδονίας.

Ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομεία, Κ.Υ., ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ.

– Να μη γίνει το “Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης ΚΟΒΙΝΤΑΔΙΚΟ.

-Επιδημιολογική επιτήρηση, δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με επίκεντρο τους μεγάλους χώρους δουλειάς.

-Επιτάχυνση των εμβολιασμών με ασφαλή εμβόλια.

Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης και Κ.Υ. Σιάτιστας

 

8 σχόλια

  • Είπε ο καμένος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που ουτε καν ξερει τι έλεγε ο Αδωνις. Αλλά έτσι του είπε η θεια του η Μαρίκα που της το είπε ο συντροφος Κιτσος που το εμαθε από τον Βαξεβανη. Χαπατα

 • Πάνω από τον Άγιο Δημήτριο προς τους Άγιους Σαράντα υπάρχει εγκαταλειμένο το πρώην οικοτροφείο των Σαράντα Μαρτύρων. Ας το πάρει το νοσοκομείο να το μετατρέψει σε ψυχιατρική μονάδα. Είναι ιδανικός τόπος . Έτσι ρημάζει.

  • Ανήκει στο υπουργείο δικαιοσύνης η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου. Δεν μπορεί να αξιοποιηθει από άλλο φορέα. Ελληνική γραφειοκρατία.

  • Ανήκει στο υπουργείο δικαιοσύνης η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο φορέα.

 • ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΑΝΑΠΟΛΟΥΝΕ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ ΜΕ ΦΟΥΛ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.