Πέρκα-Νοτοπούλου-Τελιγιορίδου-Βέττα: Αναφορά για την ενίσχυση του κλάδου τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών λεωφορείων

8 Απριλίου 2021
15:58

 

 

Οι Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας Π. Πέρκα, Ο. Τελιγιορίδου, Κ. Βέττα καθώς και η αρμόδια τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου, κατέθεσαν ως αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία ζητούν την άμεση λήψη μέτρων στήριξης προς τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν βιώσιμες και να προετοιμαστούν για την εξυπηρέτηση του τουριστικού τομέα της περιοχής και της χώρας.

Δείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

τον κ. Υπουργό Τουρισμού,

τον κ. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων,

τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,

Θέμα: «Ενίσχυση του κλάδου τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών λεωφορείων»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Πέρκα, η Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου, η Βουλευτής Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο. Τελιγιορίδου και η Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Βέττα, καταθέτουν ως αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την υπ’ αριθμ. 8/07-04-2021 επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας κ. Στογιάννη Ι., με την οποία αναφέρει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του τουρισμού στη χώρα μας και ειδικότερα των τουριστικών γραφείων και ιδιοκτητών λεωφορείων.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επεξηγεί ότι παρότι οι επιχειρήσεις τους παραμένουν ανοιχτές, είναι από τις πιο βαριά πληττόμενες διότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δημιουργούν σοβαρό πλήγμα στα έσοδά τους και έχοντας ως γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεών τους που εδώ και ένα χρόνο είναι σχεδόν μηδενικά, ζητά την ένταξη τους στους βαριά και εξ αρχής πληττόμενους κλάδους ώστε να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης -δίχως περιορισμούς.

Οι παραπάνω προτεινόμενες ενέργειες κρίνονται ως επιβεβλημένες ώστε να προετοιμαστούν οι εν λόγω επιχειρήσεις και να καταστούν οικονομικά βιώσιμες και έτοιμες να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τον τουριστικό τομέα της περιοχής και της χώρας μας.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της επιστολής του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας.

Οι καταθέτουσες Βουλευτές

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Βέττα Καλλιόπη

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.