Άμεση είναι η αντίδραση της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας για τις ζημίες από την επέλαση του παγετού στα τέλη Μαρτίου

9 Απριλίου 2021
10:40
Κανένα σχόλιο

Άμεση είναι η αντίδραση της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας για τις ζημίες από την επέλαση του παγετού στα τέλη Μαρτίου. Πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες βρίσκονταν στην ανθοφορία και ο παγετός βρήκε τα δέντρα στην πιο ευαίσθητη περίοδο για την παραγωγή. Αφού έγινε μια αρχική εκτίμηση της ζημίας, σε συνεργασία με τις ομάδες παραγωγών που καλλιεργούν πυρηνόκαρπα κατά την τηλεδιάσκεψη, που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας την Τρίτη το απόγευμα 6/3/21, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβη στην Αθήνα στις 7/3/2021 για να ενημερώσει τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ. Αφού του παρουσίασε τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών για την απόδειξη του μεγέθους του παγετού και τα φαινολογικά στάδια των πυρηνόκαρπων, έγινε και η εκτίμηση της συνολικής ζημιάς για το ακαθάριστο εισόδημα της περιφέρειας που χάνεται. Στα πλαίσια της δύσκολης περιόδου που περνά η Δυτ. Μακεδονία ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την στήριξη για άμεση δράση του ΈΛΓΑ, ο οποίος δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην εκτίμηση των ζημιών και όλης της διαδικασίας μέχρι την τελική αποζημίωση των πληγέντων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.