Καλλιόπη Βέττα: Να δοθούν εξηγήσεις για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στην Π.Ε. Κοζάνης – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης

9 Απριλίου 2021
14:16

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: ««Γιατί η διαχείριση της πανδημίας στην Π.Ε. Κοζάνης είναι η πλέον αποτυχημένη στην επικράτεια;»

Στην ερώτηση, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η ΠΕ Κοζάνης, τόσο στο πρώτο, αλλά ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, εξέλιξη που έχει οδηγήσει σε ένα παρατεταμένο lockdown που ισχύει, με μικρές τροποποιήσεις, από τις  16 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, γίνεται μνεία σε επιστημονικές έρευνες που αναδεικνύουν ότι στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται κρούσματα ρεκόρ σε σύγκριση με όλη την χώρα, από την αρχή κιόλας της πανδημίας.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, έχουν δηλώσει ότι η ατομική ευθύνη αποτελεί την πρώτιστη αιτία μετάδοσης του ιού, υποβαθμίζοντας εσκεμμένα τον κομβικό ρόλο του κράτους στον περιορισμό της πανδημίας.

Τέλος, πριν τεθούν τα ειδικότερα ερωτήματα, υπενθυμίζεται ότι η κ. Βέττα ήδη από τις 13.1.21, με επιστολή της προς τα συναρμόδια Υπουργεία, η οποία δεν έχει απαντηθεί, ζητούσε εκ μέρους των πολιτών, εξηγήσεις για την τρίμηνη- τότε- υγειονομική κρίση στην Π.Ε. Κοζάνης.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η τοπική κοινωνία παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία την εξάπλωση των κρουσμάτων στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι κλείνουμε σχεδόν έξι μήνες από την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί έντονο προβληματισμό που προστίθεται στη δυσαρέσκεια για την αδράνεια στη λήψη αποφάσεων ουσιαστικής στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων.

Οι πολίτες της περιοχής εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας στον ίδιο βαθμό με την υπόλοιπη χώρα, ωστόσο η κατάσταση στην Π.Ε. Κοζάνης είναι σημαντικά πιο επιβαρυμένη.

Κατέθεσα την ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, γιατί αφενός πρέπει να γνωρίζουμε, μέσω μιας επιδημιολογικής μελέτης, τα αίτια που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο και, αφετέρου, να παρθούν έστω και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να μάθουν τι ακριβώς φταίει για την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας και, παράλληλα, να προστατευτούν -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- ουσιαστικά και μεθοδικά».

13 σχόλια

  • “Οι πολίτες της περιοχής εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας στον ίδιο βαθμό με την υπόλοιπη χώρα”……
    Τι να πεις τώρα ?
    Θέλει και ερώτηση στη βουλή για να πάρεις απάντηση ?

  • Εξηγήσεις γιατί ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα ?
    Μα εάν η κυβέρνηση προσπαθήσει κατασταλτικά να εφαρμόσει τα μέτρα, πρώτοι εσείς θα σηκώσετε επανάσταση !!!!!

  • Η απάντηση είναι απλή
    Έχουμε μια τσιρκοκυβερνηση της πλάκας που έχει χάσει την μπάλα και κάνει ότι του φανεί του λολοστεφανη.

  • Αντί να έχουν πάρει φωτιά τα γραφεία της αντιπολίτευσης προς πάσα κατεύθυνση η κ. βουλέυτρια κάνει ερωτήσεις και ο γραμματέας κάνει τηλεδιασκέψεις με τους παρατρεχάμενους της Πτολεμαΐδας..

  • κυρια Ποπη μηπως γνωριζετε ποτε ξεκινανε οι συναυλιες? περιμενω με ανυπομονησια να σας δω να τραγουδατε!

    • Ελα τρολ κουρασες…
      ειπαμε οταν ο μπαρουφας της παρνηθας και της ικαριας αποφασισει να στηριξει τον πολιτισμο που μαζι με ολα τα υπολοιπα λιανεμποριο και εστιαση εχει ισοπεδωσει με τις τακτικες του. Σου λυσαμε την απορια οποτε δεν χρειαζεται και να σπαμαρεις γιατι κουραζεις

    • Κυρία Βέτα αν έχετε ελεύθερο χρόνο κάντε μια επίσκεψη στο Δημοτικό Κήπο της Κοζάνης και στο ανοιχτό Θέατρο να δείτε εκατοντάδες νέους να είναι χωρίς μάσκα και χωρίς φόβο για την μετάδοση του ιού. Αυτό συμβαίνει κάθε απόγευμα καθημερινά.Έπειτα μας φταίνε άλλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.