Κοζάνη: Αντάρτικο από τους εμπόρους – Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα 12/4 – Δηλώσεις του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάση Δραγατσίκα στο ethnos.gr 

9 Απριλίου 2021
20:59
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάσης Δραγατσίκας, υποστηρίζει ότι τους εμπόρους της πόλης δεν πρόκειται να πτοήσουν οι αναμενόμενοι αστυνομικοί έλεγχοι και η προβλεπόμενη επιβολή των προστίμων

Αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου είναι οι έμποροι της Κοζάνης παρά το lockdown που συνεχίζει να ισχύει στην πόλη, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 9 Απριλίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Στις 9:00 το πρωί μάλιστα θα πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της πόλης και στις 10:00 θα σηκώσουν ρολά περιμένοντας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάσης Δραγατσίκας, τους εμπόρους της πόλης δεν πρόκειται να πτοήσουν οι αναμενόμενοι αστυνομικοί έλεγχοι και η προβλεπόμενη επιβολή των προστίμων. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεγάλες εντάσεις στην πόλη, τονίζοντας ότι οι έμποροι έχουν μαζί τους όλους τους κατοίκους της Κοζάνης.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και την προηγούμενη εβδομάδα με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τους συναδέλφους, για να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει το κατάστημά του τουλάχιστον το 99,9% των εμπόρων της πόλης μας», τονίζει ο κ. Δραγατσίκας.

Κατά τον ίδιο, τον περασμένο Οκτώβριο η Κοζάνη ήταν η πρώτη πόλη, στην οποία έκλεισαν τα καταστήματα λόγω του δεύτερου lockdown και από τότε μέχρι σήμερα το λιανεμπόριο στην πόλη δε λειτούργησε περισσότερες από 40 μέρες. Όπως υποστηρίζει, τα καταστήματα παρέμειναν για 88 ημέρες κλειστά, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των γιορτών των Χριστουγέννων, για πέντε ημέρες λειτούργησαν με τη μέθοδο του click away και για 30 ημέρες με click away και click in shop.

«Δηλαδή, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα δουλέψαμε μόνο τις μισές ημέρες. Αν εξαιρέσουμε και τις Κυριακές, δε δουλέψαμε περισσότερες από 40 ημέρες κανονικά όλο αυτό το διάστημα. Ο οικονομικός μαρασμός που αντιμετωπίζουμε, είναι τεράστιος. Πήραμε εμπορεύματα και δεν ξέρουμε, πώς θα τα πληρώσουμε. Θα χάσουμε όλους τους προμηθευτές μας, αφού δε θα έχουμε χρήματα για να τους πληρώσουμε και είναι λογικό να σταματήσουν να δίνουν άλλο με πίστωση. Για να φτάσουμε σε σημείο να αδιαφορούμε για τα πρόστιμα, φανταστείτε σε πόσο απελπιστική θέση βρισκόμαστε. Είναι αδιανόητο να δημιουργούνται ουρές και συνωστισμός στα σούπερ – μάρκετ και να επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο τα καταστήματα λιανικού εμπορίου με δύο άτομα σε κάθε μαγαζί. Έχουμε μαζί μας όλους τους πολίτες της Κοζάνης, αφού και αυτοί θέλουν να ψωνίσουν για ψυχολογικούς λόγους. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Δραγατσίκας.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

24 σχόλια

  • Σε απελπιστική θέση είναι κάποιοι που δεν πήραν φράγκο και έχουν ένα μαγαζάκι

    Αν και συμφωνώ ότι το λιανεμποριο δεν ευθύνεται τόσο για την εξάπλωση του κορωνοιου η παραβατική συμπεριφορά δίνει λάθος μηνυματα.

    • Τωρα σοβαρα μιλας.Παραβατικη συμπεριφορα απο μια πολη που την πληρωνει μονιμως αυτη κλειστη απο τον Οκτωβριο και να ανοιγει η Πατρα με περισσοτερα κρουσματα ή Θεσσαλονικη;Διαφωνω παραβατικη συμπεριφορα εχει το κρατος με την πολη μας.

  • Αυτοι απο την κυβέρνηση δεν είπαν ότι το μέτρο με κλειστό το λιανεμπόριο δεν λειτούργησε θετικά στο να αποτρέψει την πανδημία και ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Στην κοζάνη μάλλον κολλάει και στα καταστήματα.

  • Γιατί τα είχαν και καθόλου κλειστά; Μόνο στα χαρτιά ήταν κλειστά για να παίρνουν τα επιδόματα και τις επιστρεπτέες. Όλοι μέσα ήταν και εξυπηρετούσαν τον κόσμο.

  • χαχαχαχαααα…μη ξεχασετε να χειροκροτησετε οι μαγαζατορες τους βουλευτες σας κ τον περιφερειαρχη….τους ανικανους κ ανυπαρκτους…

  • Θα μας πληρώσεις το πρόστιμο?
    Το αναλαμβάνει ο σύλλογος?
    Μας δουλεύεις κ.Δραγατσικα?
    Μόνο λόγια και φανφάρες προσγείωση αγαπητέ .

  • Κάτσε στ αυγά σου Δραγατσικα. Αν γίνει χαμός την ερχόμενη βδομάδα από κρούσματα θα επωμιστεί το λιανέμποριο όλη την ευθύνη.

  • Με 100 και 50 κρούσματα την ημέρα, ανοίγουν τα σχολεία όμως. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι μόνο τα παιδιά της Κοζάνης που πηγαίνουν στα λύκεια. Είναι και παιδιά από τα χωριά. Μπήκε κανένας από αυτούς που αποφασίζουν σε ένα αστικό που κάνει το δρομολόγιο Κοζάνη, Κρόκος, και τα υπόλοιπα χωριά να δει τι γίνεται κάθε πρωί με τους μαθητές? Αλλά τα καταστήματα κλειστά…..

  • Θυμήθηκες μετά το κράξιμο να βγεις να το παίξεις αντάρτης τώρα; Όταν σας τα λέγαμε τον Ιούνιο χαζογελουσατε. Εσύ Δραγατσικα αν το διαβάζεις τώρα το μύνημα ,ξέρεις ποιός είμαι . Μας πήγατε στην περιφέρεια σαν τα βόδια , πήρατε τα λεφτά απ’ τα προγράμματα, μείναμε οι περισσότεροι εκτός και τώρα βγαίνετε και σαν τι ; Άντε παράτησε τα . Δεν ασχολήθηκες ποτέ με τα κοινά και έχεις γίνει η ουρά του Σβωλη. Σας συχαθηκε η ψυχή μάς. Αφήστε κάποιον επιτέλους που δεν φοβάται το ” κόμμα ” να βγει μπροστά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.