Ο Σύλλογος Φίλων του ΕΑΠΟ για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα

10 Απριλίου 2021
16:21

Ο Σύλλογος Φίλων του ΕΑΠΟ με αγωνία, έκδηλο ενδιαφέρον και ουσιαστική δράση, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα.

Κατανοεί την αγωνία του εμπνευστή αυτής της μεγάλης – για τα Γρεβενά, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία – προσπάθειας καθηγητή Θανάση Οικονόμου και το άοκνο ενδιαφέρον όλων όσων εμπλέκονται με την θεσμική τους ιδιότητα στην διαδικασία υλοποίησής του.

Είναι εκ των πραγμάτων δικαιολογημένη κάποιες φορές ακόμα και η δημόσια αντιπαράθεση σκέψεων και ιδεών, καθώς αποδεικνύει τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν, πρωτίστως όμως, την βούληση όλων, κάποια στιγμή οι δυσκολίες να ξεπεραστούν και το μεγάλο αυτό έργο να γίνει πραγματικότητα.

Σαν Σύλλογος Φίλων του ΕΑΠΟ, είμαστε αδιαλείπτως κοντά στα τεκταινόμενα, παρακολουθούμε και μετέχουμε στις διεργασίες για το ξεπέρασμα των όποιων εμποδίων υπάρχουν ακόμα, πραγματοποιούμε συναντήσεις ουσίας κι όχι επίφασης και επικοινωνίας, συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην επίτευξη του στόχου που από την αρχή έχουμε θέσει.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας, τους πολυπληθείς λάτρες της αστρονομίας, αλλά και τον κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται και αγωνιά για το καλό του τόπου μας, πως,  μέσα από μια δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών απόψεων που εκφράστηκαν δημόσια το τελευταίο διάστημα, βρισκόμαστε σήμερα πιο κοντά από ποτέ, στο ξεπέρασμα των τελευταίων εμποδίων, με στόχο εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τέλος Απριλίου, να καταστεί εφικτό το ξεπέρασμα όλων εκείνων των εκκρεμοτήτων, που θα επιτρέψουν στην Διαχειριστική Αρχή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, που είναι αναγκαία για την έναρξη και σύντομη ολοκλήρωσή του έργου.

Εκφράζουμε με την ανακοίνωσή μας αυτή, την συγκρατημένη αισιοδοξία μας και προτρέπουμε όλους, να επιδείξουν σύνεση, διάθεση συνεργασίας και ομοθυμία, ώστε σύντομα το έργο αυτό να γίνει κτήμα της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, όπως και της κοινωνίας των πολιτών, που προσβλέπουν στα τεράστια οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο τόπος μας από την ολοκλήρωση και λειτουργία του εμβληματικού αυτού έργου.

 

  Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιάννης Μπαϊνέτας

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.