“Η κατανομή στα νοσοκομεία μας είναι διαφορετική. Δηλαδή στα νοσοκομεία μας δεν έρχονται σαραντάρηδες – Εμείς έχουμε 7 άτομα από 40 μέχρι 50. Στο νοσοκομείο Κοζάνης η μεγάλη κλίμακα είναι ηλικιών 70 -80, 60 – 70 στη συνέχεια και μετά 50 – 60”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής – μεσημεριανής τρίωρης τηλεδιάσκεψης, με τοπικούς φορείς, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Π.Ε. Κοζάνης, ο Διοικητής του Μαμάτσειου, Στέργιος Γκανάτσιος, σχολιάζοντας στοιχεία που δόθηκαν για άλλα νοσοκομεία της χώρας. Παρουσιάζοντας και τη σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο είπε: “Aυτό που είναι παρήγορο, το τελευταίο διήμερο, είναι ότι παρότι αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που έχουν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, μειώνεται όμως ο ρυθμός αύξησης, οπότε αν είμαστε τυχεροί την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να παρατηρήσουμε μείωση, με αυτά τα μετρά που έχουμε τώρα”. 

Να σημειωθεί πως στην αρχή της τοποθέτησης του ο κ. Γκανάτσιος, σε δραματικούς τόνους, σημείωσε: “Τρέμω στη σκέψη ότι από “μεθαύριο” μπορεί να χρειαστεί ν’ ανοίξουν διαφόρων ειδών δραστηριότητες και πως θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε,  όταν στο νοσοκομείο της Κοζάνης και στα όμορα νοσοκομεία δεν έχουμε κλίνες για να νοσηλεύσουμε δικά μας περιστατικά”

 kozan.gr

 

kozan.gr: N. Χαρδαλιάς στη σύσκεψη με τους φορείς της Κοζάνης: “Ξέρετε ότι στην ευρύτερη περιοχή, άλλο αν δεν το έχουμε πει, φαίνεται ότι υπάρχουν οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που δεν τηρούν τα μέτρα. Το ξέρετε….”

 

 

kozan.gr: O Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στη σύσκεψη με τους φορείς, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Π.Ε. Κοζάνης: “Η πρόθεσή μας είναι ν’ ανοίξει τη μεθεπόμενη Δευτέρα το λιανεμπόριο – Σε στάδιο επεξεργασίας, επιχειρησιακό σχέδιο ώστε από την Δευτέρα και τις επόμενες μέρες να “σαρωθεί” η Π.Ε. Κοζάνης για να αποτιμηθεί όσο γίνεται καλύτερα το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής και μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να υπάρχουν ακόμη πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα”