Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δράση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Ν. Κοζάνης με τίτλο Passons un message positif

11 Απριλίου 2021
18:51
Κανένα σχόλιο

 

 

          Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δράση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Ν. Κοζάνης με τίτλο Passons un message positif,    Ας περάσουμε ένα θετικό μήνυμα, η οποία έλαβε χώρα τον μήνα Μάρτιο με μια μικρή παράταση ως τις αρχές Απριλίου.  

      Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του εγκλεισμού εξ αιτίας του κορονοϊού, ο εν λόγω Σύλλογος προσκάλεσε τους μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων γαλλικής γλώσσας της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να περάσουν ένα διαδικτυακό θετικό μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Οι μαθητές/τριες εκφράστηκαν ποικιλοτρόπως μέσα από αποφθέγματα μεγάλων Γάλλων λογίων αλλά και γαλλικών παροιμιών, τα οποία αποτύπωσαν σε ζωγραφιές, ηχητικά μηνύματα, συννεφόλεξα και παρουσίαση powerpoint. Στη συνέχεια, οι εργασίες τους προστέθηκαν στο padlet που δημιούργησε ο Σύλλογος ειδικά για αυτόν τον σκοπό στέλνοντας τα μηνύματά τους από το ένα σχολείο στο άλλο αλλά και στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, ο οποίος απαρτίζεται από 56 κράτη – μέλη σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

     Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Ν.Κοζάνης είτε ομαδικά, μέσα από τη διαδικτυακή τάξη , είτε ατομικά καθώς η συμμετοχή ήταν προαιρετική. Εκ μέρους του ΔΣ θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος και ευχόμαστε οι φωνές και τα μηνύματά τους να εισακουστούν για ένα υγιές και ελπιδοφόρο μέλλον.

     Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη άνοιξη με την ευχή, όλοι δυνατοί και χαρούμενοι, να απολαύσουμε δια ζώσης  μία  νέα  γιορτή  γαλλοφωνίας.

           

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.