Nέο «κοκτέιλ» αντισωμάτων της Regeneron, στην οποία εργάζεται ο συμπατριώτης μας από την Κοζάνη Χ. Κυρατσούς, προστατεύει από τη μετάδοση μέσα στην οικογένεια

12 Απριλίου 2021
13:38

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Regeneron, πίσω από την οποία βρίσκονται σπουδαίοι Έλληνες επιστήμονες, και η ελβετική Roche ανακοίνωσαν ένα νέο πολλά υποσχόμενο πειραματικό κοκτέιλ που έχει σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό μέσα σε νοικοκυριά όπου ένα άτομο έχει μολυνθεί από την ασθένεια.

Μείωση του κινδύνου κατά 81%!

Η θεραπεία, που χορηγείται με υποδόρια ένεση 1.200 μιλιγκράμ, μείωσε κατά το 81% τον συμπτωματικό κίνδυνο μόλυνσης των ασθενών που δεν είχαν μολυνθεί όταν ξεκίνησαν τις δοκιμές.

Τα άτομα που παρ΄όλ΄αυτά ανέπτυξαν συμπτώματα μόλυνσης στην Covid-19 είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πιο γρήγορα, σε μία εβδομάδα κατά μέσο όρο, έναντι τριών εβδομάδων για τους ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo), ανέφερε επίσης η ελβετική Roche, σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση όπου παρουσιάζει από την πλευρά της τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών.

Οι κλινικές δοκιμές, που διεξήχθησαν από κοινού με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ, είχαν σκοπό να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της θεραπείας αυτής σε ασθενείς που δεν είχαν μολυνθεί, οι οποίοι δεν παρουσίαζαν αντισώματα ή συμπτώματα, και ζούσαν σε ένα νοικοκυριό ένα από τα μέλη του οποίου είχε διαγνωστεί θετικό στη διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων ημερών. Στις δοκιμές συμμετείχαν 1.505 άτομα.

Τζορτζ Γιαννακόπουλος: Άμεση προστασία σε ανεμβολίαστα άτομα

“Με περισσότερους από 60.000 Αμερικανούς να εξακολουθούν να διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό κάθε μέρα, αυτό το κοκτέιλ αντισωμάτων REGEN-COV μπορεί να βοηθήσει να παρασχεθεί άμεση προστασία σε ανεμβολίαστα άτομα που είναι εκτεθειμένα στον ιό”, υπογράμμισε ο δρ Τζορτζ Δ. Γιανκόπουλος, επικεφαλής της επιστημονικής διεύθυνσης της Regeneron, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Λέβι Γκάραγουεϊ, επικεφαλής γιατρός και διευθυντής παγκόσμιας ανάπτυξης προϊόντων, υπογράμμισε από την πλευρά του πως μπορεί οι εμβολιασμοί να προχωρούν σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως “παραμένουν κρίσιμες ιατρικές ανάγκες” προκειμένου να “προλαμβάνουμε τις λοιμώξεις και να παρέχουμε άμεση προστασία εναντίον της Covid-19 στα άτομα που αποτελούν στενές επαφές”.

Η θεραπεία που έκανε «θραύση»

Η Roche, υπ΄αριθμόν ένα στον κόσμο εταιρία ογκολογικών φαρμάκων, είχε επισφραγίσει τον Αύγουστο μια σύμπραξη με τη Regeneron για την ανάπτυξη, παρασκευή και διανομή αυτής της διπλοθεραπείας αλλά και για την πραγματοποίηση διαδικασιών πιστοποίησης σε αρχές υγείας εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δύο όμιλοι θα υποβάλουν πολύ σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών στις αρχές υγείας.

newsit.gr

9 σχόλια

  • Επιτελους,οταν το αυτονοητο γινεται πραξη!ποσες ζωες θα ειχαν σωθει,αν τα πραγματα ετρεχαν,απο καιρο,πιο γρηγορα και αν δινοταν προτεραιοτητα στην θεραπεια.Εναν προβληματισμο,θα μας τον επιτρεψετε!

  • Ο Μαμάτσιος πήγε στην Αμερική και δεν ξεχασε την Κοζάνη
    Αραγε ο κ Κυρατσούς γιατί δεν μερίμνησε (εκτος εάν το πρότεινε και οι δικοί μας κοιμούνται) να ανοίξει μια κλινική μελέτη για αυτά τα φάρμακα στο Νοσοκομείο Μας?¨
    Ε δεν θελει και τα γράμματα

    • Δε φταίει ο Κυρατσους. Το ξέρετε ότι έστειλε μια ποσότητα δωρεάν στην πατρίδα του; το είπαν πουθενά; τι έγιναν; ας μας απαντήσουν

  • ενταξει ναι ειναι μια θεραπεια, ομως ομως δεν αποτελει λυση στο προβλημα, γιατι ειναι απαγορευτικη η τιμη της σχεδον για ολα τα δημοσια συστηματα υγειας παγκοσμιως! κατι πιο οικονομικο εχετε να μας προτεινετε?? ασε που και μετα απο αυτη τη θεραπεια μεσα σε ενα τριμηνο περιπου θα πρεπει και να εμβολιαστει ο ασθενης για να ειναι καλυμμενος μεταγενεστερα!!! μπας και δουμε ασπρο φως βρε αδερφε τα λεμε !

    • Για 1000 ευρώ δεν θα έσωζε η κάθε οικογένεια τον άνθρωπο της;;;;; ας τα έφερναν κι ας είχαμε τη δυνατότητα να τα αγοράσουμε . Εδώ φεύγουν στο εξωτερικό για πανάκριβες επεμβάσεις για να σωθούν ζωές δεν θα αγοράζαμε το φάρμακο;;; άφησαν 8.000 ανθρώπους να πεθάνουν αλλά χτυπιούνταν για την προβοκάτσια στο Μάτι

      • Δεν μιλάμε μόνο για 1000€ αγαπητέ και φυσικά δεν αναφέρεται μόνο σε ένα άτομο… δηλαδή αν αρρωστήσει και δεύτερος στην ίδια οικογένεια τι γίνεται??? Γενικά όλη αυτή η θεραπεία τελικά δεν αποτελεί πανάκεια!! Δυστυχώς ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα επομένως δεν λαμβάνονται υπόψη οι θεραπείες των… πολλών!!

  • Μόνο προβληματισμο; πότε εφεραν τα μονοκλωνικα αντισωματα ή το ρινικο σπρευ το Ρωσικό; πότε νοιαστηκαν για φαρμακευτική λύση; μόνο για εμβόλια νοιάζονται. Αλλά όταν η ιατρική μπερδεύεται με την πολιτική τότε ας μην κατηγορούν τους λαούς για όσα κυκλοφορούν…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.