Καζαντσίδης Θεοχάρης: Αίτημα Νομικής Υποστήριξης για τη Μετεγκατάσταση της Ακρινής

12 Απριλίου 2021
17:02

Αίτημα Νομικής Υποστήριξης για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής

Σχετικό: Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου(97/21, 18-03-2021)

Κύριε Περιφερειάρχη, Κυρία Πρόεδρε:

Σε συνέχεια της Ομόφωνης Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2021 που αφορούσε το δίκαιο αίτημά μας για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 147 του Ν4495/2017 (σε συνέχεια του άρθρου 28 του Ν3937/2011) και για την οποία εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την στήριξή σας τόσο από εσάς όσο και από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου επανερχόμαστε προκειμένου από κοινού να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου 2021, που η ως άνω αναφερθείσα Νομοθεσία όριζε για την ολοκλήρωση της Μετεγκατάστασης της Ακρινής, έχει παρέλθει άπρακτη, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε αφενός επιταγή του Νόμου και αφετέρου αίτημα τόσο του Δήμου Κοζάνης με την σχετική Απόφασή του, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ως εκ τούτου μαζί με την πολιτική πίεση που ελπίζουμε να ασκηθεί από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας, των Βουλευτών και κυρίως των Κυβερνητικών, εσάς του ιδίου και του Δημάρχου Κοζάνης, από την πλευρά μας προτιθέμεθα να προσφύγουμε και στη Δικαιοσύνη.

Η εφαρμογή της Νομοθεσίας είναι υποχρεωτική για όλους και πολύ περισσότερο για την ίδια την Κυβέρνηση.

Οι συνθήκες της ζωής μας, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγεία μας, η αδυναμία να συνεχίσουμε τη ζωή μας, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για εμάς, για τα επαγγελματικά μας σχέδια και τις οικογένειές μας, απαιτούν να πάρουμε αποφάσεις τώρα.

Το θέμα της Μετεγκατάστασης της Ακρινής φαίνεται ότι όχι απλά παγώνει, πλέον, αλλά ουσιαστικά αποσιωπάτε από την Κυβέρνηση.

Όλες οι υποσχέσεις για Σχέδια που δήθεν καταρτίζονται, για εμάς είναι ένα προπέτασμα καπνού, για να κρυφτεί η αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να υπάρχει καμία μα καμία πολιτική βούληση για να προχωρήσει η Μετεγκατάστασή μας.

Με πληθώρα ενεργειών μέχρι τώρα, καταγγείλαμε αυτόν τον διαχρονικό εμπαιγμό κάθε φορά που βλέπαμε να παίζεται ένα ακόμη επεισόδιο και καταδεικνύαμε αυτήν την προσπάθεια πολιτικής μας εξαπάτησης.

Όμως τα περιθώρια στένεψαν.

Για το λόγο αυτό επιθυμούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να προστατέψουμε το δικαίωμα που μας δίνει ο Νόμος.

Στο πλαίσιο αυτό, κατ’ εφαρμογή και της Απόφασής σας, σας ζητούμε να μας υποστηρίξετε, είτε ορίζοντας ένα επιτελείο Νομικών Συμβούλων εσείς, είτε καλύπτοντας το κόστος του Νομικού Επιτελείου που εμείς θα ορίσουμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε το δίκιο μας.

Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά το Δίκιο είναι με το μέρος μας και γι’ αυτό θα είναι νικηφόρος.

 

Ο Πρόεδρος

Της Κοινότητας Ακρινής

Καζαντσίδης Θεοχάρης

8 σχόλια

  • Τι άλλο επιθυμείτε αγαπητοί ακρινιωτες; Εάν ζητούσαμε 1 λεπτό για κάθε παρανομία της δημοτικής, περιφερειακής διοίκησης και της κυβέρνησης θα είχαμε περισσευούμενα και για τα δισέγγονα.. Δεν πρόκειται να πάρετε ευρώ. Συνεχίστε τη ζωή σας.

  • Όνειρα. Η πραγματικότητα όμως δεν έχει καμία σχέση με τα Όνειρα και τις επιδιώξεις των κατοίκων της ακρινης. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΑΗΣ θα έχουν κλείσει μέχρι το 23 και μαζί τους και τα ορυχεία οπότε ποιος ο λόγος για μετεγκατασταση. Κανείς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.