Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την παράταση λειτουργίας Μονάδων ΑΗΣ Καρδιάς

15 Απριλίου 2021
18:42
Κανένα σχόλιο

Με αφορμή το αίτημα του Δήμου Εορδαίας για την παράταση λειτουργίας των μονάδων 3,4 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και την ανάγκη επιμήκυνσης της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, θέσαμε το θέμα κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησής μας με τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα.

Κατά την εξέλιξη της συζήτησης διαπιστώσαμε από κοινού την ανάγκη παράτασης της λειτουργίας των μονάδων και αναζητήσαμε τρόπους για την σχετική απόφαση.

Ως ΓΕΝΟΠ αναμένουμε από το ΥΠΕΝ και τη ΔΕΗ ΑΕ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχεια των μονάδων.

Τέλος, με δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα τεθεί εκ νέου η ανάγκη της λειτουργίας και άλλων λιγνιτικών μονάδων σύμφωνα και με την πρόσφατη έκθεση του ΑΔΜΗΕ, τονίζουμε πως το κόστος της αναγκαίας λειτουργίας των μονάδων, πρέπει να αποτιμηθεί και να αποδοθεί ως οικονομικό μέγεθος άμεσα στη ΔΕΗ ΑΕ έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια ισχύος στη χώρα και να λειτουργεί χωρίς στρεβλώσεις ο ανταγωνισμός στην αγορά Η/Ε.

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.