1.5 χρόνο που εργαζομαι στον τομέα της καθαριότητας! Τι να πω….Στην αρχή ήμουν στην σκούπα….περνούσα σκουπιζα τον δρόμο και άλλαζα καλαθάκια και γυρνώντας από τον ίδιο δρόμο πίσω αντιμετώπιζα την έλλειψη παιδείας ….χαρτάκια έξω από τα καλαθάκια…κουτάκια από αναψυκτικά στα πεζοδρόμια χύμα …και πόσα άλλα που δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.Τώρα συνοδός αποριμματοφορου…. Εδώ θα σταθώ λίγο περισσότερο…!!!Είναι πάρα πολύ εύκολο να φωνάζουμε….να κρίνουμε….και να ρίχνουμε το φταίξιμο στην δημοτική αρχή αλλά εθελοτυφλουμε τελείως οι πολίτες έτσι??? Όταν ο Δήμος φροντίζει να σου φέρει τον κάδο που ΕΣΥ λες ότι πληρώνεις αλλά ταυτοχρονως ΕΣΥ τον καταστρέφεις με αυτά που ρίχνεις μέσα!!!! Σεβασμός απέναντι στην δουλειά μου καμία??
Η αποκομιδή κύριες και κύριοι είναι ένας φαύλος κύκλος …..
1ον πετάς τα αποριμματα σου μέσα στον κάδο …
2ον περνάει το αποριμματοφορο και τα μαζεύει ….
3ον πηγαίνουν στο διαλογητηριο….ακόμη και αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους σεβόμαστε ΝΑΙ όσο περίεργο και αν ακούγεται!!!!
Μαζεύοντας καθετήρες γεμάτους ουρα….μαζεύοντας χώμα….μαζεύοντας στάχτη….μαζεύοντας κλαδιά …..μαζεύοντας τα χύμα πεταμένα αποριμματα επειδή δεν εδεσες την σακούλα επειδή έτσι σε βόλεψε??? Είμαστε όλοι ΣΥΝΥΠΕΎΘΥΝΟΙ για την καθαριότητα …. ΝΑΙ είναι η δουλειά μου ΝΑΙ πληρώνομαι για αυτό αλλά ΑΠΑΙΤΩ να με σέβεσαι γιατί αυτό που κάνω είναι τεράστιο λειτούργημα….! Προχθές σε χωριό του Δήμου που εργάζομαι ένας κύριος προσπάθησε να μου πετάξει την σακούλα από το μπαλκόνι…. Φώναξα όχι Κύριε να κατεβείτε και να την αφήσετε στον κάδο …Είδα εκνευρίστηκε γύρισα την πλάτη και συνέχισα την δουλειά μου….αργότερα μια κυρία ενώ ο κάδος της ήταν άδειος τελείως είχε χύμα την σακούλα δίπλα στον κάδο στο πεζοδρόμιο πέρασα και δεν την σήκωσα….όχι γιατί βαρέθηκα ….το έκανα Ξεκάθαρα για να δείξω ότι πρώτα από όλα σέβομαι τον εαυτό μου και πρέπει να με ΣΈΒΟΝΤΑΙ και οι πολίτες.
ΕΝ ΕΤΗ 2021 ΈΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ???? Λυπάμαι αλλά αν θέλουμε πραγματικά το καλό και μία καθαρή κοινωνία θα πρέπει να σεβόμαστε ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ!!!!
Υ.Γ. Γύρισα στο σπίτι κάτασπρη από τις στάχτες…στο στόμα χώμα….και τα μάτια μου κόκκινα…..αλλά ξέχασα με ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
Σωτηρία Ράντογλου