Γ. Θεοφύλακτος (πρώην βουλευτής Κοζάνης): “ΤΩΡΑ ξεκινάνε τα Νομικά Ζητήματα για την Ακρινή. ΤΩΡΑ είναι που μπορούν να γίνουν νομικές ενέργειες εκ μέρους των κατοίκων ή/και των συλλόγων τους – Άστοχη η σχετική αντίθετη δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης”

20 Απριλίου 2021
10:11
ΤΩΡΑ ξεκινάνε τα Νομικά Ζητήματα για την Ακρινή.
ΤΩΡΑ είναι που μπορούν να γίνουν νομικές ενέργειες εκ μέρους των κατοίκων ή/και των Συλλόγων τους.
ΤΩΡΑ μπορεί να ζητηθεί δικαστικώς να υποχρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΗ Α.Ε. να πράξουν τα νόμιμα (απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση).
ΤΩΡΑ μπορεί να ζητηθεί δικαστικώς αποζημίωση από κάθε κάτοικο χωριστά και από τους Συλλόγους που τους εκπροσωπούν (όπως ο Σύλλογος Περιβάλλοντος): τόσο για την υλική ζημία τους όσο και για την ηθική τους βλάβη.
Έως 1-4-2021 υπήρξε εκ του νόμου προθεσμία προς το Ελληνικό Δημόσιο και τη ΔΕΗ Α.Ε. να δράσουν και να τηρήσουν τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους (φυσικά μπορούν και τώρα να δράσουν και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους). Έως 1-4 δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι νομικά οι κάτοικοι της Ακρινής – είναι κάτι άλλωστε που έχει ήδη παρεμπιπτόντως νομολογηθεί από το ΣτΕ.
Ο νόμος όμως δεν “έληξε”, δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Ίσα – ίσα, το γεγονός ότι Δημόσιο και ΔΕΗ Α.Ε. δεν ενήργησαν ως όφειλαν εντός της δεκαετίας, γεννά πλέον και νομικώς επιδιώξιμες αξιώσεις εκ μέρους των κατοίκων.
(άστοχη η σχετική αντίθετη δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης).

12 σχόλια

  • 4μιση χρονια κυβερνουσε ο τσιριζα κυριε και τι κανατε? Αλλα ξεχασα ουτε αυτο προλαβατε να κανετε οπως και ολα τα αλλα!!!!

  • Εσείς κ. Θεοφύλακτε, όταν ήσασταν Βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δε φέρατε νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική υποχρέωση για μετεγκατάσταση του οικισμού; Τώρα το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στο γεγονός της διεκδίκησης της αποζημίωσης, λόγω μη μετεγκατάστασης; Ο Δήμαρχος αυτό ακριβώς είπε.

  • Γιάννη φτάνει ο ψεκασμός και οι υποσχέσεις με αέρα κοπανιστό.
    Κάπου κάνε κράτει. Όπου δεις φως, να κάνεις την… κριτική σου..
    Η έλλειψη πολιτικής απόφασης ήταν δεδομένη και το ξέρατε ΟΛΟΙ. Εσύ προσωπικά τι έκανες για το θέμα της Ακρινής εδώ και τόσα χρόνια;;;

  • Σταματήστε να λέτε ψέματα στον κόσμο και να τους εμπαιζετε
    Σε ποιον δικαστικό αγώνα αναφερεσθε ότι μπορεί να γίνει,ποιος θα τον πληρώσεινκλπ
    Αιδώς κύριοι πολιτικοι

  • Επειδή ήσουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, γιατί το Δημόσιο «δεν ενήργησε ως όφειλε» εντός της δεκαετίας; Και τι έκανες για να εφαρμοστεί ο νόμος; Και αφού είναι όλα τόσο απλά ως προς τα νομικά ζητήματα που αναφέρεις, γιατί ΤΩΡΑ δεν αναλαμβάνεις εργολαβικά την υπόθεση βάζοντας και τα έξοδα;

  • Κοίτα να δεις που ο μαλουτας δεν συνέχισε τις ενέργειες που έκανε ο θεοφυλαχτος όταν ήταν βουλευτής. Μας κοροϊδεύουν και παρόλα αυτά τους παρέχεται η ευκαιρία να συνεχίσουν το δούλεμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.