Ξεκινάει το σεμινάριο ΕΦΕΤ του ΙΕΚ VOLTEROS, το οποίο οδηγεί: 1. Σε επίσημο Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ 2. Στην απαραίτητη βεβαίωση που απαιτείται για την αδειοδότηση επισιτιστικού χώρου 

20 Απριλίου 2021
14:40
Κανένα σχόλιο


Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ.2) VOLTEROS  σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης Επιπέδου 1 «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» (σεμινάριο ΕΦΕΤ). Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τις σχετικές βεβαιώσεις κατάρτισης (πιστοποιητικά).

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007 (ΦΕΚ Β’ 1616), οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους (σεμινάριο ΕΦΕΤ), που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τον κανονισμό 852/2004 της Ε.Ε.

Το ανωτέρω πρόγραμμα στοχεύει στη μετάδοση γενικών και βασικών γνώσεων για την ορθή εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών/χειρισμών κατά την παραγωγή/επεξεργασία/αποθήκευση/μεταφορά /διακίνηση/διάθεση ασφαλών τροφίμων και την ορθή κατανόηση των υποχρεωτικών, από το νόμο και την τρέχουσα επιστημονική τεχνογνωσία, πρακτικών για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.

Το Κε.Δι.Βι.Μ.2 VOLTEROS ανταποκρινόμενο στις αυξανόμενες ανάγκες του εργατικού δυναμικού της χώρας αναλαμβάνει την οργάνωση και την πραγματοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης (σεμινάριο ΕΦΕΤ), με παρακολούθηση δια ζώσης (σε τάξη) και εξ αποστάσεως (e-learning), που εξασφαλίζουν την επιτυχία στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ για την λήψη του πιστοποιητικού. Οι προδιαγραφές του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια 10 ωρών και καλύπτει πλήρως όλες τις θεματικές ενότητες που απαιτούνται για την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Το ωράριο παρακολούθησης είναι (πρωινό ή απογευματινό) ώστε να συνδυάζεται με το ωράριο εργασίας των καταρτιζομένων.
  • Οι εκπαιδευτές του προγράμματος κατάρτισης ανήκουν στο μητρώο εκπαιδευτών προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων του ΕΦΕΤ.
  • Η διδακτέα ύλη είναι εγκεκριμένη από τον ΕΦΕΤ.
  • Με την εγγραφή δίνεται βεβαίωση εγγραφής.
  • Μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε προγραμματισμένες από τον ΕΦΕΤ εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης.
  • Τα τμήματα έχουν συνεχείς ενάρξεις, είναι καθημερινά και προσφέρουν υψηλή ποιότητα σπουδών συνδυάζοντας ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, παροχή σημειώσεων, κ.λ.π.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

    Οι ενότητες που περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα κατάρτισης (σεμινάριο ΕΦΕΤ) για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων (Επιπέδου 1) είναι συνοπτικά οι εξής:

    • Εισαγωγή στη ασφάλεια τροφίμων
    • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
    • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδιση τους
    • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
    • Εργασιακό περιβάλλον
    • Πρακτικές καθαρισμού
    • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
    • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

     

  • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

    Το πρόγραμμα (σεμινάριο ΕΦΕΤ) απευθύνεται σε εργαζόμενους στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων, ανεξαρτήτως της παρεχόμενης σχέσης εργασίας εργοδότη-εργαζόμενου (μόνιμοι, συμβασιούχοι εποχικοί υπάλληλοι, κ.λ.π.) καθώς και τις ιθαγένειας που κατέχουν. Αφορά άτομα που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή εργάζονται σε εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

     

  • ΣΤΟΧΟΙ

    Τα προγράμματα (σεμινάριο ΕΦΕΤ) αποσκοπούν στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα  με τον κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υγιεινή τροφίμων.

     

  • ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες και πραγματοποιείται σε 2 ημέρες.

    Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ και πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ.

    Πληροφορίες:

    ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 24610 28197, 24610 24210 , 6977.235.113

    Ε-mail: [email protected]
    Ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:  https://bit.ly/3dynFVp 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.