Για πρώτη φορά εντάσσεται η Π.Ε. Κοζάνης, και μάλιστα με όλους τους Δήμους της, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την παροχή σχολικών γευμάτων στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στις κοινωνικοοικονομικές πιέσεις που βιώνει ο τόπος και στην κυβερνητική απόφαση για τη υλοποίηση τομεακών δράσεων για τη στήριξη των περιοχών σε Μετάβαση, ζήτησα από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, να συμπεριληφθεί ο Νομός Κοζάνης στην αναφερόμενη δράση.

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την ένταξη της Περιφερειακής μας Ενότητας στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες μαθητές τάξεων του Δημοτικού θα είναι δικαιούχοι αυτής της παροχής από τη νέα σχολική χρονιά.

Τα σχολικά γεύματα είναι πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και αποτελεί σημαντικό στήριγμα για πολλές οικογένειες. Τα προϊόντα που επιλέγονται είναι υψηλής διατροφικής αξίας και κατά το δυνατό τοπικής προέλευσης. Η μεταφορά τους γίνεται σε ειδικά ισοθερμικά δοχεία μεταφοράς τροφίμων, τα οποία παραδίδονται στους μαθητές ζεστά σε κλειστές ατομικές συσκευασίες, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό. Για τη διασφάλιση της τήρησης των γενικών απαιτήσεων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι.

Ευχαριστώ θερμά την κυρία Υφυπουργό για την ανταπόκριση, η οποία αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της κυβερνητικής απόφασης για την ουσιαστική στήριξη του τόπου μας.