Στις 26/3/2021 νόσησα από τον πανδημικό ιό Covid-19. Ειδικότερα, μολονότι την προηγούμενη ημέρα εμφάνιζα απλώς ήπιο πυρετό, την αμέσως επόμενη ημέρα η υγεία μου επιδεινώθηκε ραγδαία με κίνδυνο της ζωής μου.

Άμεσα μεταφέρθηκα μέσω ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», όπου νοσηλεύτηκα,διασωληνωμένη, για χρονικό διάστημα δέκα ημερών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε κρίσιμη κατάσταση. Με την φροντίδα των γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ και της παθολογικής κλινικής μετά από συνολικά είκοσι πέντε δύσκολες ημέρες νοσηλείας, είμαι πλέον στο σπίτι μου κοντά στην οικογένειά μου.

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Βοηθητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», τους οποίους δεν αναφέρω ονομαστικά από φόβο μήπως παραλείψω κάποιους.

Ειδικότερα, θέλω να τους ευχαριστήσω τόσο για την επιτυχή ανάρρωσή μου, όσο και για την ανθρώπινη προσέγγισή τους απέναντί μου. Με αντιμετώπισαν με σεβασμό και ενσυναίσθηση. Η επαγγελματική αρτιότητα που επέδειξαν αποδείχθηκε σωτήρια για την υγεία μου. Άνθρωποι ευγενικοί, υπομονετικοί και πρόθυμοι να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε πιεστικές γι’ αυτούς συνθήκες, επιδεικνύοντας πάραυτα απαράμιλλο ζήλο.

Θα ήταν ηθικό έλλειμμα αν δεν αναφερθώ στην ανάγκη διαρκούς και επαρκούς λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. που κυριολεκτικά μου έσωσε τη ζωή. Η ύπαρξη και η λειτουργία της Μονάδας αυτής σε συνδυασμό με το άρτια επιστημονικά καταρτισμένο, διαπνεόμενο από ήθος και εργατικότητα, στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείου μόνο σωτήρια μπορεί να αποβεί για πολλούς συνανθρώπων μας.

Θεωρώντας ότι τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με λόγια και πράξεις στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μου έδωσαν πίσω την υγεία μου, μου επέτρεψαν να γυρίσω στην οικογένειά μου και μπορώ και πάλι να «ανασάνω».

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ε.Γ