Εορδαία: Παγετός και ανομβρία προκάλεσαν ζημιές στην ελαιοκράμβη

22 Απριλίου 2021
10:46
Κανένα σχόλιο

Ζημιές στις καλλιέργειες της ελαιοκράμβης  εξ αιτίας του παγετού και της ανομβρίας που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα  καταγράφονται στην περιοχή της Εορδαίας με αποτέλεσμα την πρόωρη και αναιμική ανάπτυξη των φυτών που θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγή. Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας Δαμιανός Παπαδόπουλος,  αρκετοί από τους αγρότες  διαβλέποντας ότι η φετινή σοδειά θα είναι περιορισμένη και άρα ασύμφορη, σε ορισμένα αγροτεμάχια η ζημιά είναι στο 100%,  αποφάσισαν να ξεριζώσουν τα φυτά και να σπείρουν ηλίανθο  προσδοκώντας ότι οι αποδόσεις και οι τιμές ανά στρέμμα θα είναι ικανοποιητικότερες.

Την ίδια στιγμή κατά τις δηλώσεις παραγωγών   παρατηρείται υποχώρηση στον αριθμό των καλλιεργούμενων εκτάσεων ελαιοκράμβης αφού  από τις 70 χιλιάδες στρέμματα κατά την περυσινή αντίστοιχη περίοδο φέτος εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνουν τις 35-40 χιλιάδες στρέμματα. Τις ημέρες αυτές παραγωγοί σπεύδουν στις τοπικές υπηρεσίες του ΕΛ ΓΑ καταθέτοντας αναγγελίες  ζημιών προκειμένου κλιμάκια του εν λόγω φορέα να προβούν σε αυτοψίες στα κτήματα τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.