Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τιμά τη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

23 Απριλίου 2021
09:32

 

 

         Η 23η Απριλίου 1944 αποτελεί μια ημέρα που σημάδεψε για πάντα τη σύγχρονη ιστορία της περιοχή μας, αφού ναζιστικές θηριωδίες οδήγησαν στο θάνατο δύο ολόκληρα χωριά, την Ερμακιά και τους Πύργους Εορδαίας.

       Άμαχοι συμπολίτες μας, βρέθηκαν ανήμποροι απέναντι στο μένος του γερμανικού στρατού κατοχής. Μαζικές εκτελέσεις, λεηλασίες και εμπρησμοί, είναι μερικά μόνο από όσα συνέβησαν και ο πόνος και η καταστροφή που προκάλεσαν είναι αδύνατον να περιγραφούν.

          Χρέος μας σήμερα, 77 χρόνια μετά, να τιμήσουμε με δέος και σεβασμό τη μαρτυρική θυσία όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας. Ο αγώνας και η θυσία  τους αποτελεί για όλους μας φωτεινό παράδειγμα και υπενθυμίζει την υποχρέωσή μας για τη διασφάλιση της Ελευθερίας, της Εθνικής Κυριαρχίας και της Ισότητας όλων των Ελλήνων.

 

5 σχόλια

  • Άμαχοι συμπολίτες μας, βρέθηκαν ανήμποροι απέναντι στο μένος του γερμανικού στρατού κατοχής, και των Ντόπιων συνεργατών τους του Πούλου, ΠΑΟ και Μιχαλ Αγα.

  • Σιδηροπουλος Σοφοκλής
    Πρώην πρόεδρος Κοινότητας Μεσοβούνου και Δήμαρχος Βερμίου
    Κατά την επιχείρηση Μαγιάτικη Καταιγίδα σκοτώθηκαν αφού πυρπόλησαν το Μεσόβουνο 108 γυναικόπαιδα και θυσιάστηκαν 3 Σοβιετικοί Στρατιώτες των οποίων την Μνήμη τιμούμε πάντα μαζί με τους κατοίκους Πύργων Ερμακιάς και όχι μόνο Άνω και κάτω Γραμματικό Άγιος Παύλος Ηρωικής πόλης Νάουσας

  • Οι βιασμοί οι λεηλασίες και δολοφονίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φυσικά με την συνδρομή των ντόπιων συνεργατών
    Η μεγαλύτερη εκκαθαριστική επιχείρηση που έμειναν ατιμώρητη όσοι συμμετείχαν Ναζί και συνεργάτες τους
    600 θύματα το σύνολο θυμάτων
    Ιστορικό χρέος η ανάδειξη και διατήρηση της μνήμης των θυμάτων επίκαιρο όσο ποτέ
    Αιώνια η μνήμη σας
    Σιδηρόπουλος Σοφοκλής

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.