Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης: Να αποσυρθεί και ακυρωθεί η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

23 Απριλίου 2021
12:13

Με μια προκλητική και σκανδαλώδη τροπολογία στο ν/σ για την δικαιοσύνη η κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση  παραδίδει τον τομέα απονομής συντάξεων σε μεγάλες λογιστικές και δικηγορικές εταιρείες που θα γίνουν πιστοποιημένα γραφεία, επιβαρύνοντας τους όρους εργασίας των εργαζομένων τους και μετατρέποντας τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ σε δικούς τους υπαλλήλους. Δηλαδή,  ο ΕΦΚΑ και το προσωπικό του θα δουλεύουν για τα ιδιωτικά γραφεία, εξυπηρετώντας όχι τους συνταξιούχους, αλλά την κερδοφορία των εταιριών. Για να κάνουν τι; για να πετύχουν την απόδοση των προσωρινών συντάξεων πείνας των 350 ευρώ, που καθόρισε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την τροπολογία, ο συνταξιούχος που θα απευθύνεται στον ΕΦΚΑ και όχι στις εταιρείες για την έκδοση της σύνταξής του, θα εξακολουθεί να περιμένει μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί προτεραιότητα θα έχουν οι συντάξεις που θα δρομολογούν οι ιδιωτικές εταιρείες.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον ΕΦΚΑ υποστελεχωμένο, χωρίς να έχουν κάνει καμία νέα πρόσληψη από τη στιγμή της δημιουργίας του, απέλυσαν περίπου 700 εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με διάφορα προγράμματα στα Ταμεία και είχαν εκπαιδευτεί πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ αποδυνάμωσαν τις υπηρεσίες με τη μεταφορά προσωπικού από το Τμήμα Συντάξεων, όπως έγινε στον ΟΓΑ. Δεν κάλυψαν τις θέσεις αυτών που συνταξιοδοτήθηκαν από τον ΕΦΚΑ, το 2020 περίπου 500 εργαζόμενοι και το 2021 υπολογίζεται πως θα είναι άλλοι 700, ενώ δεν έχουν προμηθεύσει τις υπηρεσίες εδώ και χρόνια με υλικοτεχνική υποδομή.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, γενιές ολόκληρες είναι αυτοί που δούλεψαν και πλήρωναν μια ζωή τις εισφορές τους για να στηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κοινωνικό χαρακτήρα των οποίων κατεδαφίζουν βήμα – βήμα, όλες οι κυβερνήσεις.

Όλες τους,  καταλήστευσαν εδώ και χρόνια τον ιδρώτα, τα λεφτά και το αίμα του λαού και των εργαζομένων, τζογάρισαν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, λήστεψαν σε μια νύχτα δισεκατομμύρια χρήματα του λαού με το PSI, τσάκισαν τις συντάξεις και τους μισθούς για να χρηματοδοτούν τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων, καθώς προεκλογικά υποσχόταν πως θα έλυνε το πρόβλημα σε τρεις μήνες, και σήμερα, δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, ακόμα δεν έχει προμηθεύσει τον ΕΦΚΑ ούτε με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, όπως κομπιούτερ κ.α.

Απαιτούμε την απόσυρση και ακύρωση της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, και προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του τομέα απονομής συντάξεων. Απαιτούμε  την άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ, τον εξοπλισμό του με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και την άμεση λύση του προβλήματος με την απόδοση της πλήρους σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους. Να μπει οριστικό τέλος στο αίσχος της εξαθλίωσης των συναδέλφων μας, που ενώ πλήρωσαν για όσα δικαιούνται, η κυβέρνηση αρνείται να τους τα παρέχει.

                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                         Κοζάνη 23/4/2021

Ένα σχόλιο

  • Εσεις την συνταξη την παιρνετε καθε μηνα,για ρωτηστε αυτους που περιμενουν 4,5,6 χρονια να παρουν την συνταξη? Ο κατρουγκαλος αφησε πισω του συντριμια κσι καταστροφες!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.