Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γκανάτσιου σε τοπικά ΜΜΕ περί της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ (κλικ εδώ) για την αναστολή της λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής .

Κύριε Διοικητά,

  1. Η έγγραφη απάντησή σας προς την ΟΕΝΓΕ (δείτε εδώ) έλαβε χώρα στις 14/04/2021. Γιατί τη δημοσιεύετε στα τοπικά ΜΜΕ 10 σχεδόν μέρες μετά?
  2. Ερμηνεύετε συνεχώς το πρόβλημα του νοσοκομείου μας σαν χωροταξικό ενώ δεν λέτε κουβέντα για το προσωπικό, κυρίως ιατρικό που «φεύγει» και αντικαθίσταται μικρό ποσοστό του με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  3. Στο έγγραφο στις 14/04/2021 το στείλατε στην ΟΕΝΓΕ( Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και όχι στην ΟΕΝΓΕΚ που δις αναφέρεστε προς αυτήν.
  4. Ο όρος παράρτημα που τόσο περήφανα επαναλαμβάνετε συνεχώς εκτιμώ ότι δεν είναι δόκιμος. Τα νοσοκομεία δεν είναι ούτε τράπεζες, ούτε επιχειρήσεις για να έχουν παραρτήματα.
  5. Το κτηριακό συγκρότημα που ανήκει στο νοσοκομείο μας και θα εξετάζεται ο κόσμος απέχει και αυτό ένα περίπατο δρόμο?
  6. Δεν περιμένει κανείς φυσικά να έχετε γνώση περί της θεραπευτικής σχέσης και της μεταβίβασης στη δομή που κάνουν αυτοί οι ιδιαίτεροι ασθενείς. Ούτε φυσικά αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει λόγο να μπουν κάποιες κόκκινες γραμμές ώστε να μη μετατραπεί το νοσοκομείο μας σε Covidάδικο. Άλλωστε η κλινική είναι μισή ώρα περπάτημα…
  7. Όσον αφορά την παραπληροφόρηση που αναφέρετε, σας πληροφορώ ότι λίγο πριν γίνετε διοικητής του νοσοκομείου υπήρχαν δομές προσφύγων στη Δ.Μακεδονία( βλ. Αιανή, Γρεβενά).

Μπορείτε άραγε να μας απαντήσετε για το πότε τελειώνει η σύμβαση με την κλινική? Μπορείτε να δημοσιοποιήσετε τη σύμβαση?

Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος, Επιμελητής Β’ Ψυχίατρος Γ.Ν.Κοζάνης, Γραμματέας της ΕΙΝΔΥΜ, Εκπρόσωπος στην ΟΕΝΓΕ, Μέλος του ΔΣ του Ι.Σ.Κοζάνης, Επρόσωπος στον ΠΙΣ.