Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας συγχαίρουν τους μαθητές Κοντέο Στέργιο της Γ΄τάξης και Κοντέο Θεόδωρο της Α΄τάξης, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις εξαιρετικές εργασίες τους, στον Διαδικτυακό εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Κοζάνης, η Αντιπεριφέρεια Π.Ε.Κοζάνης και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Παιδείας.

Οι μαθητές, μετά και από παρότρυνση των καθηγητών τους, εμπνεύστηκαν από την θαυμαστή εσωτερική δύναμη των Ελλήνων που έγραψαν ιστορία μέσα από τον Αγώνα τους για Ελευθερία. Οι δημιουργικές τους εργασίες, πραγματικά αντάξιες του μεγαλείου αυτών που δημιούργησαν τα γεγονότα, κέρδισαν την προσοχή των διοργανωτών, τους χάρισαν τη διάκριση και γέμισαν τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους με αισθήματα υπερηφάνειας.

Οι εργασίες τους: «Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον» του Στέργιου Κοντέου και «Μακεδόνες Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821» του Θεόδωρου Κοντέου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας http://3gym-ptolem.koz.sch.gr/gr/ την οποία και αξίζει να επισκεφτείτε.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου συγχαίρει επίσης και όλους τους μαθητές που με τα δημιουργήματά τους συμμετείχαν στους εορτασμούς των 200 από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.