Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας: 24ωρη Απεργία στις 4 Μάη – Kατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας

27 Απριλίου 2021
10:37

 

 

 

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος, όπως και πέρυσι, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

 Αυτή η κρίση απειλεί σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα στην εργασία και πλήττει βάναυσα το επίπεδο διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία  προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:

  • Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου.
  • Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.

 

ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ:

  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
  • Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

  • Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικό για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους στην Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις.

 

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ:

  • Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας – πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Άμεση αποκατάσταση, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, των κενών υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ:

  • Δημόσιο και δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με εγγυημένες συντάξεις και παροχές.
  • Σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ:

  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας και αξιοποίηση εγχώριου και αλλοδαπού εργατικού δυναμικού που βρίσκεται στη χώρα.

 

 

Για την περιοχή μας

εκφράζοντας  όλους τους εργαζόμενους της τοπικής κοινωνίας,  ζητάμε την ομαλή  μετάβαση από το λιγνίτη στην επόμενη μέρα, καθώς και την έμπρακτη και ουσιαστική δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε με το τέλος του λιγνίτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πάνε στην δουλειά τους και όχι μετανάστες.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ

  • ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ

8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Την Τρίτη 4 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας στις 10:00 π.μ. (Λόγω πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος η καθιερωμένη συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς).

 

                             

 

 

                                          Για το Δ.Σ.

          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ       ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.