1ο Ερώτημα. ( Τέθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο) σχετικά με την  υγιεινή στους υπαίθριους χώρους εντός και πέριξ της πόλης  Πτολεμαιδας απο συγκέντρωση σκουπιδιών και αδρανών υλικών. Υπηρξε σαφής απάντηση του Δημάρχου ότι θ αντιμετωπιστούν άμεσα . Δυστυχώς πέρασε  πολύς καιρός  και ειδικά στο χώρο του Στρατοπέδου δίπλα απο τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας υπάρχουν ακόμη τα σκουπίδια , σπασμένα κλαδιά και αδρανή υλικά . Εκεί λοιπόν  πέρα απο την κακή αίσθηση και οπτική  δημιουργήθηκε  εστία μόλυνσης  ιδιαίτερα για τους αγρότες που δουλεύουν τα χωράφια τους στην ευρύτερη περιοχή.
Δεν επιβάλλεται κε Δήμαρχε ,ν αποκατασταθεί η περιοχή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;
2ο Ερώτημα : Για την λειτουργία (2)  Λαικών αγορών.
Με απόφαση Δημάρχου  θα λειτουργήσει  παράλληλα με την Κύρια αγορά και σε ποσοστό ( 50%) των παραγωγών ,  “λαική αγορά” στον χώρο της εμποροπανήγυρης.
Μήπως κ. Δήμαρχε δεν τα ζυγίσατε καλά τα πράγματα  σε σχέση με την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού,    που είναι σε διπλάσια περίπου απόσταση απο την Κύρια αγορά σε σχέση με αυτήν την περιοχή της εμποροπανήγυρης που επιλέξατε;  Βέβαια αν λάβουμε υπ όψιν πως στην περιοχή  της Περιφερειακής οδού  κατοικούν και πολλοί συμπολίτες μας από την Μαυροπηγή, τον Κόμανο , την Ερμακιά κ.λ.π και η απόσταση είναι ακόμη μεγαλύτερη και με δεδομένο ότι χωροταξικά η κύρια αγορά ανήκει στην ” Ανω Πτολεμαϊδα” χωρίς βέβαια να μπαίνει τοπικιστικό θέμα , Θεωρώ κ. Δήμαρχε  πως θα ήταν δίκαιο  να γίνει η παράλληλη αγορά  στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και για λόγους ουσίας  αλλά και για λόγους συμβολισμού  ,αλλά ταυτόχρονα θ αναδειχθεί και το θέμα της λειτουργίας  της σιδηδρομικής γραμμής .
Θα μπορούσε βέβαια να λειτουργήσει η δεύτερη  Λαική αγορά  εκ περιτροπής μία φορά στον χώρο του Σιδηροδρομικού σταθμού και μία φορά στον χώρο της εμποροπανήγυρης.
Υ.Γ  Το  θέμα μη ύπαρξης χώρων υγιεινής μπορεί ν αντιμετωπιστεί άνετα με χημικές τουαλέτες .
Γιαννης Δίκας