Δράσεις του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» κατά την Πασχαλινή περίοδο

7 Μαΐου 2021
10:53
Κανένα σχόλιο

 

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας σχετικά με τη δραστηριότητα του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», σας παραθέτουμε τις δράσεις κατά την περίοδο των εορτών, οι οποίες χάρη στην αύξηση των προσφορών του κόσμου αλλά και στην νέα χορηγία της εταιρείας SOLERGON με 5 παλέτες τρόφιμα και είδη καθαρισμού (βλ. φωτογραφία), ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά τόσο σε αριθμό οφελούμενων όσο και σε ποσότητα προσφερόμενων ειδών.

Πέραν της τακτικής κάλυψης της διατροφής 210 συνανθρώπων μας (150 με καθημερινά γεύματα που μαγειρεύονται στο σύλλογο και επιπλέον 60 που παραλαμβάνουν μηνιαιώς δέμα με τρόφιμα), ο σύλλογος παρείχε:

  • Πασχαλινά δέματα σε περισσότερους από 300 ανθρώπους. Τα δέματα περιελάμβαναν ελαιόλαδο, τσουρέκι, κόκκινα αυγά, κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, μακαρόνια σπαγγέτι, πένες, κριθαράκι, ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβύθια, σάλτσα τομάτας, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, δημητριακά για το γάλα, χυμούς, κασέρι, μαρμελάδα, καφέ κλπ. Επιπρόσθετα πέραν των ανωτέρω, τα παιδικά δέματα είχαν και σοκοφρέτες, σοκολάτες, μερέντες, γεμιστά μπισκότα, παιδικούς χυμούς, κρέμες άνθος αραβοσίτου κλπ. Για τους ηλικιωμένους που δε μαγειρεύουν πέραν των ανωτέρω που αναφέραμε, δηλαδή γάλα, δημητριακά, ζάχαρη, λάδι, χυμούς, μπισκότα κλπ, περιείχαν φρυγανιές, μαρμελάδα, κομπόστα, καφέ, κονσέρβες παντός είδους κλπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να έρθουν 2 φορές στο σύλλογο γιατί το καρότσι τους δεν χωρούσε όλα τα προϊόντα που τους δίναμε. Τα δέματα μοιράστηκαν στην Πτολεμαΐδα και στα χωριά Περδίκας, Πεντάβρυσος, Καρυοχώρι, Ανατολικό, Άγιος Χριστόφορος, Άρδασσα, Αναρράχη, Φούφας, Εμπόριο, Ασβεστόπετρα, Κρυόβρυση, Σπηλιά, Καρυοχώρι, Κομνηνά, Μεσόβουνο, Πύργοι, Μηλοχώρι, οικισμός Καρδιάς.
  • Λαμπάδες για την Ανάσταση που ήταν προσφορά συμπολιτών μας και της Fairymade Crafts τους οποίους και ευχαριστούμε.
  • Τρόφιμα στην Κιβωτό του Κόσμου στα Ιωάννινα, ανταποκρινόμενος στην αποστολή βοήθειας που συγκέντρωσε και απέστειλε με φορτηγό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – τμήμα Πτολεμαΐδας. Ο Σύλλογός μας ενίσχυσε κατά τις δυνάμεις του την αποστολή με ποσότητες ελαιολάδου, ζυμαρικών, ζάχαρης, γάλακτος εβαπορέ, χυμούς και κρέμες άνθος αραβοσίτου (βλ. φωτογραφία).
  • Εξόφλησε το λογαριασμό της ΔΕΗ ενός συμπολίτη μας που είναι σε πλήρη ανέχεια και αδυνατούσε να τον πληρώσει με κίνδυνο να του κόψουν το ρεύμα.
  • Διέθεσε ρουχισμό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – τμήμα Πτολεμαΐδας για τους σεισμοπαθείς των χωριών της Ελασσόνας. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες του Ερυθρού Σταυρού που ανέλαβαν τη διαλογή, τη συσκευασία και την αποστολή των ρούχων στις σεισμόπληκτες περιοχές.
  • Παρέδωσε 900 σάκους στομίας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – τμήμα Πτολεμαΐδας για να τους διανείμει σε ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνδράμουν αυτό το δύσκολο και συνάμα απαραίτητο έργο του συλλόγου, το Δήμο Εορδαίας που παρέχει όποτε μπορεί τρόφιμα μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τη Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Εορδαίας για τη διανομή των τροφίμων στα χωριά, την εταιρεία SOLERGON που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του συλλόγου με χορηγίες μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων και ειδών καθαρισμού, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – τμήμα Πτολεμαΐδας για την εξαιρετική συνεργασία μας στις φιλανθρωπικές δράσεις, καθώς και όλους τους επώνυμους κι ανώνυμους συνανθρώπους μας που καταθέτουν καθημερινά την αγάπη τους στο σύλλογο.

Το ΔΣ και οι εθελοντές του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ σας εύχονται χρόνια πολλά!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.